САЩ и Коста Рика вървят уверено към Бразилия (видео)

10:55
САЩ и Коста Рика вървят уверено към Бразилия (видео)
Отборите на САЩ и Коста Рика постигнаха важни победи в квалификациите в зона КОНКАКАФ и оглавиха групата след мачовете от 5-ия кръг. Янките драматично измъкнаха успеха при гостуването си на Ямайка с 2:1, като Брад Евънс вкара във втората минута на
добавеното време. Коста Рика пък пречупи Хондурас с гол на Рой Милър в 25-ата минута.

Мачът в столицата на Ямайка - Кингстън, не изобилстваше от много положения и не предвещаваше драматичен край. Все пак в 30-ата минута Джоузи Алтидор откри за САЩ след пробив по дясното крило и чудесно центрирана на Греъм Зуси. В 89-ата минута обаче Джърамейн Бекфорд директно от фаул изравни и домакините се виждаха с точката. В 92-ата минута обаче Евънс вкара за 2:1, след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Майкъл Брадли изсипа топката от фаул пред вратата на ямайците, Евънс изпревари всички и бутна топката зад гърба на вратаря Донован Рикетс.

Представянето на отбора не беше кой знае колко впечатляващо, но селекционерът Юрген Клинсман е доволен, че отново се наредиха в топ 3 на кампанията.



Коста Рика стигна до успеха с гола на Рой Милър с глава в 25-ата минута. Той беше най-съобразителен при отбита от вратаря Ноел Валадарес топка, след като Селсо Борхес от фаул го затрудни максимално.



В другата среща от групата Мексико разочароващо стигна само до равенство като гост на Панама, което е четвърто в пет мача за ацтеките. Панамците, които бяха сочени за аутсайдери в тази компания, изненадващо държат стабилно 4-ата позиция.

Малък скандал се разрази на резервната скамейка на Мексико, след като в 80-ата минута Хавиер Ернандес - Чичарито се контузи, но Алдо де Нигрис демонстративно напусна пейката и отказа да го замени. Де Нигрис вкара за победата над Ямайка във вторник с 1:0 и смяташе, че е заслужил титулярното си място при гостуването на Панама.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари