Аршавин иска повече пари, данъците му изяждали заплатата

14:13
Аршавин иска повече пари, данъците му изяждали заплатата
Данъците в Англия изяждали половината заплата на Андрей Аршавин и руснакът е решил да започне преговори с Арсенал за увеличение на възнаграждението си.

Агентът на халфа вече е стартирал преговори с шефовете на "топчиите" за промяна във финансовите условия по договора на клиента му. Аршавин е предупредил руските си колеги, които възнамеряват да преминат в английски отбори, да проучат внимателно точно колко пари ще получават, за да не останат неприятно изненадани.

Седмичната заплата на руснака в Арсенал е 80 000 без данъчното облагане. Британците и чужденците, работещи на Острова, плащат данък в размер на 40%, ако изкарват повече от 39 825 паунда годишно. От април догодина обаче, при заработени повече от 150 000 паунда на година, ще се плаща 50% данък.

За сравнение, в Русия най-високият процент е 13, в Испания 25, във Франция 40, в Италия 43, а в Германия 45 процента. Цифрите сочат, че футболистите в Англия плащат най-тлъст данък върху възнагражденията си и този факт може да доведе до отлив на силни играчи от Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация