Италия разчита на Дзамброта

17:04
Италия разчита на Дзамброта
На италианския национален отбор предстои изключително труден тест в 1/4 финалната среща срещу отбора на Испания. В лагера на Роберто Донадони всичко изглежда спокойно след излизането от групите и попадането на тима след най-добрите осем на стария континент, но наказанията на Андреа Пирло и Дженаро Гатузо при всички положения се приемат негативно в тима.

В този момент Италия има нужда от своите опитни играчи и при тяхната липса част от тежестта ще падне върху добре познатия ни краен бранител Джанлука Дзамброта.

Новото попълнение на Милан е роден на 19 февруари 1977 година и още на 17 годишна възраст прави своя дебют с родния Комо Калчо. През клубната си кариера универсалният защитник преминава през отборите на Бари, Ювентус и Барселона, а сега е ново попълнение на миланския гранд Милан. Има изиграни общо 492 срещи и отбелязани 27 гола в професионалната си футболна кариера. Дебюта си за националния отбор на Италия прави на 10 февруари 1999 с формацията до 21 години, срещу тима на Норвегия (0:0), а първото си попадение реализира срещу отбора на Тунис през 2004 година при победата с 4:0. Джанлука е неизменна част от състава на адзурите по време на Световните първенства през 2002 и 2006 година, както и през Европейските форуми през 2000, 2004 и разбира се 2008 година.

Сред най-големия успех в кариерата си играча подрежда спечелената Световна купа през 2006 по терените на Германия и завоюваните шампионски титли с тима на Ювентус през сезони 2001/2002 и 2002/2003. Не веднъж Дзамброта е заявявал, че най-голямо развитие върху него като играч оказва неговият "втори баща" Марчело Липи и специалистът ще остане завинаги най-добрият в този бранш според него.

Тридесет и една годишният играч по всяка вероятност се състезава за последен път с националната фланелка на такъв значим форум и това е последната му възможност да прибави липсващия трофей на евро шампион в своята витрина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pirlo21
22.06.2008 19:53

не само върху Дзамброта ами и върху Гросо.Тези двамата ме изпълват както и Канаваро,но не мисля че Дзамброта и Гросо ще предадат отбора.Италия над всички във Футбола FORZA ITALIA