Рома удари Милан, Ювентус вкара три при дебюта на Чиро, Интер падна

18:05
Рома удари Милан, Ювентус вкара три при дебюта на Чиро, Интер падна
Рома победи Милан като гост с 3:2 в последния домакински мач на Паоло Малдини с червено-черната фланелка. Успехът гарантира на "вълците" участие в Лига Европа, а тимът на Карло Анчелоти до последно ще се бори с Ювентус за второто място.

Темпото в началните минути не бе високо, а опасностите и пред двете врати липсваха. Въпреки жегата обаче, постепенно съперниците вдигнаха оборотите и в средата на първото полувреме Алешандре Пато след чудесен пас на Дейвид Бекъм пропусна да изведе "росонерите" напред.

В 36-а минута Йон Арне Рийзе със зверски шут от пряк свободен удар направи стражът на домакините Дида безпомощен и откри в полза на Рома. Последваха добри минути за Милан и Пато можеше да изравни, но отново не успя, а Филипо Индзаги имаше претенции за дузпа.

През втората част отново Индзаги падна в наказателното поле на гостите, но реферът пак остана безмълвен. Милан натисна и създаде добри възможности за изравнително попадение, но първо Кака, а след това и Масимо Амброзини пропуснаха.

В 75-а минута обаче логичното се случи и Амброзини вкара за 1:1. Пет минути по-късно Жереми Менез завърши по чудесен начин много хубава контра на Рома и "вълците" поведоха с 2:1. В ответната атака "росонерите" пак изравниха след пас на Кака и втори гол на Амброзини в мача.

В 85-а минута Франческо Тоти продължи голиадата и от пряк свободен удар донесе победата на своите. Три по-късно Амброзини бе изгонен за оспорване на съдийско решение.

Ювентус спечели гостуването си на Сиена с 3:0 при дебюта на новия си наставник Чиро Ферара.

Алесандро Дел Пиеро в 18-а и Клаудио Маркизио в 39-а минута дадоха аванс от два гола за "бианконерите" след първите 45 минути. В 89-а минута Дел Пиеро вкара второто си попадение за "старата госпожа" и оформи клайното 3:0. Така Юве се изравни по точки с втория Милан кръг преди края на шампионата.

Каляри победи шампиона Интер с 2:1 в мач без значение и за двата отбора.

Златан Ибрахимович изведе "нерадзурите" напред в резултата след 8 минути игра, но Андреа Косу изравни в 34-а. В 71-а минута Роберт Акуафреска вкара победния гол за домакините.

Ето и останалите резултати от кръга:

Аталанта - Палермо 2:2
Катания – Наполи 3:1
Киево – Болоня 0:0
Лече – Фиорентина 1:1
Сампдория – Удинезе 2:2
Торино – Дженоа 2:3


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

xumuk
24.05.2009 20:07

браво,донесоха ми доста то4ки загубите на Интер Милан и Торино *joking*

totti_asr
24.05.2009 19:17

Форца Рома
За пореден път страхотна игра сре6у Милан и догодина Лига Европа
Рийзе и Тоти невероятни голове *wink*

chanev92
24.05.2009 18:19

боболино, най-вероятно, тази която не съм видял е докато ме изхвърляше сайта, от където гледах мача. А между другото май си осигурихме ШЛ, защото виолетовите са на 3 точки и първия мач ги бихме + пъти по-добрата голова разлика.

jesus_91
24.05.2009 18:17

Според мен в това има нещо футболната асоциация!!За да може Рома да играе в ЕКТ за да може да се прави коеф.Толкова дребни фала не даваше за Милан толкова корнери не отсъди,всичко малко в полза на Рома.Накрая не даде 101% дуспа за Милан и трима играчи протестираха и той точно на Амброзини ще даде 2 жълт *stop*

bobolino
24.05.2009 18:14

Дузпите бяха 3,а при головете на Рома нямаше нарушения.Само Рома да не забравят,че в Европа няма да им свири Де Марко

chanev92
24.05.2009 18:08

С една дума - порно. 2 дузпи, от които поне едната можеше да я свири на 100% за Милан. При 2рата даже реши да изгони Амброзини, щото не бил съгласен. Милан играха много по-добре в интерес на истината, но Рома с 2 прекрасни пряк-свободни удара си спечелиха.