Светкавица търси попълнения под 21г., за да спази изискванията на БФС

17:55
Светкавица търси попълнения под 21г., за да спази изискванията на БФС
Светкавица стартира днес лятната си подготовка, като на първото занимание имаше 22-а футболисти. Старши треньорът на мълниите Валери Дамянов заяви, че не е привърженик на големите групи и иска да работи с по-малък кръг от играчи.

"В момента сме се фокусирали върху намирането на шест качествени момчета под 21 години, за да влезем в рамките на новите изисквания на БФС. Знаете, че най-малко четирима трябва да играят. И за да имаме равностойни смени, поне шестима трябва да бъдат картотекирани, коментира Дамянов пред БТА. Четири човека са страшно много. Това си е половин отбор, но явно трябва да се нагодим. И лошото е, че с това постоянно сваляне на възрастовата граница аз съм принуден да освободя две момчета, които са родени 1991-а година и през миналия сезон се представиха на ниво."

Той обяви за сигурни трансферите на Младен Стоев от Добруджа, Александър Манолов, който идва под наем от Локомотив София, Денис Стоилов и Красимир Илиев от Чавдар Етрополе.

Най-вероятно с отбора ще подпише и Димитър Райчев, а още три момчета на възраст 18-20 години са на проби.

Светкавица ще се стреми и тази година към промоция в "А" група, а високите цели са подплатени и с контроли със силни съперници. На 22-и Светкавица играе с ЦСКА, на 28-и и на 29-и са проверките с Добруджа и Литекс. На 6-и юни кандидатите за "А" група играят с Черноморец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация