Тасевски: ЦСКА ни вдигна самочувствието

11:08
Тасевски: ЦСКА ни вдигна самочувствието
Халфът на Левски Дарко Тасевски може да напусне клуба още през лятото. Добрите изяви на футболиста го доближават все повече до трансфер извън България. Това загатна и спортният директор на „сините" Даниел Боримиров, който наскоро заяви пред "Меридиан Мач", че е възможно Александър Александров-Кривия да дойде на "Герена", ако клубът продаде Тасевски. Въпреки това македонският национал изяви желанието си да продължи да се състезава със синята фланелка и да радва феновете на отбора. След победата над Славия в събота, Тасевски сподели пред "Меридиан Мач" за настроението в отбора, както и за личните си цели в бъдеще. Ето какво каза Дарко Тасевски:

- Дарко, с тази победа над Славия се доближихте с още една крачка до титлата, виждаш ли се вече като шампион?


- Да, наистина се доближаваме все повече до спечелването на шампионската титла, което ме радва. Днес (б.а. събота) спечелихме един много важен мач за нас. Остават ни още два двубоя, които трябва да спечелим, за да триумфираме в края на първенството.

- Възможно ли е Левски да сбърка някъде в оставащите два мача?

- Аз съм оптимист за изхода на предстоящите двубои. Мисля, че ако продължим да играем по начина, който демонстрирахме в последните няколко мача, няма да имаме проблеми с Миньор Пк и Пирин Благоевград. Ако играем със същия дух и настроение,едва ли ще има къде да сбъркаме.

- ЦСКА победи макар и трудно Локомотив Сф, допускаш ли все пак, че може отново да стане някаква изненада до края на първенството?


- Честно казано, не ни интересува какво правят другите отбори, гледаме само себе си. Не знам за ЦСКА, за нас е важно да печелим нашите мачове. Както казах, предстоят ни два много важни мача, които трябва да вземем на всяка цена.

- Срещу Славия като че ли стигнахте по-трудно до победата, на какво отдаваш това?


- Да, наистина победата бе трудна, но пък според мен, напълно заслужена. Имахме положения и за още голове, но за съжаление не можахме да ги реализираме. Смятам, че в този двубой демонстрирахме добрата игра от предишните два мача.

- Вкарахте доста куриозен гол във вратата на "белите". Ти беше в основата му, какво точно се случи?

- Наистина попадението ни беше малко куриозно, но нали е гол.И аз не знам как точно стана голът. Всичко се случи много бързо. Имаше няколко рикошета с мое участие, но пак казвам - важното е, че вкарахме гол и победихме.

- Кога дойде преломният момент за Левски през пролетния полусезон?

- Определено след мача с ЦСКА. Победата в директния сблъсък ни донесе необходимото самочувствие и увереност във възможностите ни. Просто след този успех си повярвахме повече. Убеден съм, че с тази игра можем и заслужаваме титлата. Имаме качествата да побеждаваме във всеки мач.

- Какво е мнението ти за включването в игра на младата надежда Иван Цачев?


- Мнението ми е много добро, тъй като той е един млад и перспективен футболист. Мисля, че Цачев е голям талант и се надявам да продължи да вкарва голове.

- Спортният директор на Левски Даниел Боримиров намекна за евентуална твоя продажба през лятото. Говорил ли си с някого от ръководството за бъдещето ти и за евентуален твой трансфер?

- Виж, в момента не мисля за трансфери. Има още време до края на шампионата и сега целта пред нас е Левски да стане шампион. Едва когато минат и последните два мача, тогава ще мисля за бъдещето си. Искам да помогна с каквото мога на Левски, за да вземем титлата.

- Добре, все пак не си ли запознат дали има някакви запитвания за теб отстрана на други клубове?


- Не, не съм. Наистина, не искам да мисля за това сега. Желанието ми е да станем шампиони. И усилията ми, и мислите ми са насочени единствено в тази посока. Чакам да свърши първенството и след това ще мисля за другите неща.

- Зимата желанието ти беше да останеш в Левски, сега има ли промяна?

- Не, желанието ми и сега е да остана в Левски.

- Получи ли повиквателна за националния отбор на Македония?

- Да, получих. След мача с Миньор Пк ще се присъединя към националния тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mincho9
25.05.2009 12:56

литекс и да се пазят и да не, пак ще смачкат цска *joking* *thinking*

blq
25.05.2009 12:26

LFC_T9_G8 Все пак Литекс се пазят за финала за Купата на България.Те и без това няма за какво да се борят в "А" група *wink*

mincho9
25.05.2009 12:24

ей, LFC_T9_G8 ти май си много зле? Литекс може да са направили равен със Сливен ,но май забрави че вие загубихте от тях. *thinking* *joking* *stop*

LFC_T9_G8
25.05.2009 11:57

Левски още да не си мислят , че ще вземат титлата .. щото Литекс като видях кво направиха със Сливен и лошо ми стана .. 2:2 .. тъй , че и Литекс може да ги очаткаме ..