Заради лекарска грешка оперират спешно национал

11:37
Заради лекарска грешка оперират спешно национал
Извиканият за световната квалификация с ЕЙРЕ защитник на руския Амкар Захари Сираков е преживял кошмарни моменти в събота, разказа самият той от Москва за "24 часа".

Десният бранител пристигна в столицата с водения от Димитър Димитров-Херо тим за мача срещу Спартак Москва, но силна инфекция в левия крак, причинена от лекарска грешка, е наложила той да бъде откаран в болница и затова Захари въобще не е стигнал до стадиона. Заради здравословния проблем Сираков може да не е готов за мача с ирландците на 6 юни.

"Преди няколко дни под лявото ми коляно се появиха едни бучки като пъпки. Лекарят на Амкар реши да ги разтвори. Явно това е предизвикало силно възпаление. Преди мача със Спартак заради него вдигнах силна температура и затова отидох в болница. Там претърпях оперативна намеса, а хирургът, който я извърши, ми обясни, че не е трябвало бучките да бъдат пипани, а само налагани с компреси", сподели Сираков. Днес той ще отиде на преглед и след това евентуално ще се прибере в Перм.

"Със сигурност пропускам мача със Сатурн в петък. Все още не е ясно колко време ще се възстановявам. Има вариант да не съм готов за квалификацията на националния, а може да се оправя и бързо. Трябва да мине време. Чух се с помощник треньора Красимир Безински и се разбрахме да се чуем през седмицата, като може да се каже нещо по-конкретно", каза още Сираков.

Без него Амкар бе разбит 1:5 от Спартак и това породи слухове, че Херо може да бъде заменен на треньорски пост от бившия наставник на тима от Перм Рашид Рахимов.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация