Заради лекарска грешка оперират спешно национал

11:37
Заради лекарска грешка оперират спешно национал
Извиканият за световната квалификация с ЕЙРЕ защитник на руския Амкар Захари Сираков е преживял кошмарни моменти в събота, разказа самият той от Москва за "24 часа".

Десният бранител пристигна в столицата с водения от Димитър Димитров-Херо тим за мача срещу Спартак Москва, но силна инфекция в левия крак, причинена от лекарска грешка, е наложила той да бъде откаран в болница и затова Захари въобще не е стигнал до стадиона. Заради здравословния проблем Сираков може да не е готов за мача с ирландците на 6 юни.

"Преди няколко дни под лявото ми коляно се появиха едни бучки като пъпки. Лекарят на Амкар реши да ги разтвори. Явно това е предизвикало силно възпаление. Преди мача със Спартак заради него вдигнах силна температура и затова отидох в болница. Там претърпях оперативна намеса, а хирургът, който я извърши, ми обясни, че не е трябвало бучките да бъдат пипани, а само налагани с компреси", сподели Сираков. Днес той ще отиде на преглед и след това евентуално ще се прибере в Перм.

"Със сигурност пропускам мача със Сатурн в петък. Все още не е ясно колко време ще се възстановявам. Има вариант да не съм готов за квалификацията на националния, а може да се оправя и бързо. Трябва да мине време. Чух се с помощник треньора Красимир Безински и се разбрахме да се чуем през седмицата, като може да се каже нещо по-конкретно", каза още Сираков.

Без него Амкар бе разбит 1:5 от Спартак и това породи слухове, че Херо може да бъде заменен на треньорски пост от бившия наставник на тима от Перм Рашид Рахимов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация