Георги Христов: Публиката на Левски е №1

12:09
Георги Христов: Публиката на Левски е №1
Трансферният хит на сезона в България се казва "Георги Христов". Голмайсторът на Ботев Пд и на "А" група разтрогна по вина на "канарчетата" и вече е свободен агент, тоест може да премине в Левски без трансферна сума за Ботев и първия му клуб Марица. От стадиона край Бирената фабрика обаче твърдят, че тепърва ще обжалват и че не смятат случая за разрешен. Ето и какво каза пред winner.bg Георги Христов след като бе награден за футболист №1 за месец май.

- Георги, доволен ли си, че в крайна сметка си футболист на Левски? Какво очакваш да ти се случи от тук-насетне със синия екип?

- Смятате ли, че може да не съм удовлетворен. Даже очарован съм от факта, че ще мога да играя заедно със завърналия се от Риека Георги Иванов-Гонзо. Вече ще имам една мечта по-малко. Аз съм на 23 години и искам да се развивам. В Ботев бях достигнал тавана си. Смятам, да подобря играта си и да радвам почитателите на Левски. Всичко друго ще дойде от само себе си. Спокоен съм за бъдещето си – вече съм играч на Левски. Е, трябва да мине само заседанието на Апелативната комисия, но аз мисля, че всичко ще бъде наред.

- Не те ли плаши конкуренцията на "Герена"?

- Конкуренцията е много хубаво нещо и аз съм сигурен, че ще се преборя с моите конкуренти.

- Не са ли опасни за теб свръхочакванията, които имат на "Герена" към твоя милост? От тук-нататък можеш само да ги разочароваш?

- Не ме притеснява нищо. Вярно е, че запалянковците на Левски са доста взискателни. Такива бяха към мен и почитателите на Ботев, но аз се справих. Не виждам причини отново да не успея.

- Не ти ли е мъчно за публиката на Ботев?

- Публиката на Левски е най-добрата.

- Сигурно имаш много основателна причина да бягаш от Ботев?

- Имаше един отбор, който даваше за мен 200 000 евро, но г-н Христолов не прие офертата. Това най-вече ме накара да напусна Ботев.

- За предложението от Кайзерслаутерн ли говориш?

- Да, то дойде през зимата, но Христолов не го взе под внимание. Другата реална оферта бе от Левски.

- Разочарован ли си, че не отиде в Кайзерслаутерн?

- До известна степен да. Бях там за четири дни и видях какво нещо е професионализма, какъв е футбола в Западна Европа. Още тогава усетих, че мога да стана голмайстор на "А" група. Амбицирах се.

- Май си доста огорчен от Христолов?

- Ботев в момента е на това дередже заради един единствен човек. Нека не назовавам името му, то се подразбира. Докато той не се махне, Ботев ще си остане на същото положение. Задавате ли си въпроса защо Тенчо Тенев напусна, а феновете на Ботев разлепяха некролози с лика на въпросния човек?!

- Смяташ ли, че не е редно да подписваш предпазни клаузи в договорите си с Ботев и с Марица, а после да не ги изпълняваш?

- Не мисля, че е съществен проблем. Да, факт е, че имаше такава клауза, но щом не е изпълнена, значи така е трябвало да се случи.

- Опасяваш ли се, че от Ботев може да ти издействат наказание?

- Всичко е проверено. Абсолютно нищо не могат да ми сторят. Всички футболисти са в почивка, в почивка съм и аз. Не правя нещо нередно, че се възползвам от правото си на отдих.

- Христолов те издирваше, успя ли да се свърже с теб? Говори ли с някой от Ботев?

- Никой не ме е търсил.

- Не те търсил или не те намирал?

- Вероятно и двете.

- Не изглеждаш особено притеснен от данданията на трансферната сага?

- Истината е, че доста ми повлия. Много негативни емоции ми се стовариха, но ще се оправя.

- Как би оценил първия си сезон в "А" група?

- Доволен съм, но винаги може и повече. Връщам се назад и виждам, че имах много пропуски. Ние, нападателите, трябва да вкарваме от половин положение. Големите нападатели реализират дори без да са в голова ситуация.

- Убеден ли си, че като футболист на Левски, ще си твърд национал?

- Трябва сам да си го заслужа, а не да играя в държавния състав само защото съм в Левски.

- Защо не предпочете чужбина, а избра Левски? В чужбина нямаше ли да взимаш повече пари?

- Всички искат да печелят от професията си. Аз не съм по-различен. След като съм избрал Левски, значи това е най-доброто за мен към момента.

- Разкажи за срещата си с бившия чешки национал Томаш Скухрави, който ти обеща трансфер в Дженоа или Севиля?

- Бях настроен скептично. За последните няколко години доста са ме мамили. Е, видяхме се, поговорихме си доста. Но, накрая му казах, че желая първо да видя реалната оферта и нещата се разсъхнаха.

- Миналото лято имаше ли по-добри оферти от тази на Ботев?

- Да. Искаха ме от Черноморец. Но с президента на Марица Ангел Берберов решихме, че Ботев е по-добрият вариант.

- Съжаляваш ли, че напусна Пловдив?

- Пловдив е любимият ми град.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasho75
22.06.2008 08:29

Абсолютен детски гъз,дано му се сбъднат мечтите,но според мен избърза да се прави на мъж,направи 1 що годе добър сезон и сега му порасна работата,Левси не му е Ботев ще му вземат тока и след година две-ай пак в Кършиака.Успех момко.

SaDisTa
21.06.2008 16:21

Еми идеално,Христов идва,Гонзо и той се връща,другата година ще има рев и сълзе