Новите спонсори на шейховете водят шестима от Светкавица

14:39
Новите спонсори на шейховете водят шестима от Светкавица
Новите акционери в бургаския Нефтохимик - фирма "ЕМУ АД", ще помогнат на отбора и в селекцията. Днес към тренировките на шейховете ще се присъединят шестима играчи от Светкавица, където доскоро същите бизнесмени инвестираха.

Това са вратарят Иван Георгиев, защитниците Траян Траянов, Антон Димитров и Ангел Йошев, халфът Георги Вълчев и нападателят Диян Христов.

Последната информация е, че енергийната фирма ще издържа в А група Нефтохимик заедно с досегашните собственици Николай Филипов и Валентин Каравълчев. Бизнесмените от Търговище са превели 150 хиляди лева, от които ще бъдат изчистени всички заплати и премии на играчите от миналата година. Тази свежа финансова инжекция ще бъде използвана и за решаването на други неотложни казуси, натрупали се в предишните две седмици. Ще се прецени и на кои футболисти от тези с изтичащи договори ще се предложи удължаване.

Както е известно, Нефтохимик се раздели това лято с вратарите Цветомир Цанков и Цветан Димитров, който вече е в Любимец, защитникът Мирослав Енчев, халфовете Михаил Георгиев и Момчил Желев и нападателят Янаки Смирнов.

Сигурни нови попълнения засега са халфовете Коста Янев и Михаел Орачев, защитникът Слави Шопов от Любимец. При идването на вратар от Светкавица, най-вероятно шейховете ще трябва да избират само един измежду Мартин Теменлиев и Пламен Колев. С отбора тренират опитните Цветомир Цонков и Костадин Башов, които чакат оферти от чужбина. При негативен развой на разговорите, двамата може също да заиграят в Нефтохимик. От вчера за спортно-технически директор на клуба е назначен Валерий Дамянов, който досега беше старши треньор на Светкавица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация