Бесни фенове бият футболисти на тренировка в Бразилия

10:23
Бесни фенове бият футболисти на тренировка в Бразилия
Разярени фенове на Флумименсе нападнаха играчи на собствения си тим по време на тренировка, а гардовете използваха огнестрелно оръжие, за да разпръснат ултрасите, предадоха бразилските медии.

Телевизионни кадри показаха как около 30 гневни привърженици атакуват играчите на любимия си тим по време на заниманието във вторник и удрят някои от тях, като най-тежко пострадал е халфът Дигиньо.

Според медиите, гардовете са изстреляли за сплашване два куршума във въздуха, въпреки твърденията на клубното ръководство, че никой от охранителите не носи огнестрелно оръжие. Играчите са продължили тренировката на закрито и с полицейска охрана.

Протестите на феновете идват вследствие на домакинските загуби на отбора на Карлос Алберто Парейра от Коринтианс и Сантос ФК.

Марсело Пеня, който е част от ръководството на тима, обеща, че клубът ще вземе допълнителни мерки за сигурността на играчите.

"Разбираме, че привържениците на Флуминенсе не са доволни от резултатите, но няма да допуснем, при никакви обстоятелства, вандалски актове като днешния. Това е недопустимо, особено на работното им място", обяви Пеня.

"Ще проучим имало ли е изстрели и ще накажем престъпника в случай на необходимост", добави Пеня.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация