За тарикатите от Левски, Ботев и БФС

14:51
За тарикатите от Левски, Ботев и БФС
В България всички се правим на тарикати. Кой, от кой по-голям... Всеки мисли дяволито, хитрува, действа не по правилата.

На бензиностанцията вместо "А 95" ти сипват разредено подобие на горивна течност, отидеш в месарницата, купуваш колбас натъпкан със соя, старо месо и всевъзможни оцветители, набухватели, консерванти... Купиш си кисело млекце, а то не може да прокисне, понеже млякото е "подсилено" с доста нишесте. Купиш си къща, след време се оказва, че тя е нестабилна и може да рухне при земетресение, тъй като са "спестени" колоните и цимента в плочите. Отидеш на лекар, а там ти се мръщят на 20-олевката, в замяна получаваш тих бойкот, вместо лечение... Накъдето и да погледнеш, тарикат до тарикат, които го карат по тарикатски. Така неусетно се оказва, че сме изградили обществото на тарикатите, в което всеки прекарва всички по веднъж, обаче накрая се оказа, че въпросният тарикат е прекаран безброй пъти от останалите единици на обществото. Щеше да е смешна картинката, ако не беше жалка! Щеше да е хубаво, ако поне футболът ни бе някакво изключение. Но, не! В него гъстотата на тарикатите се оказва по-голяма! Има ли смисъл да влизаме в дебрите на безбройните примери за тарикатлъците в най-популярната игра, бъкана от Сашо Томов-ци.

Затова нека се взрем за какво иде реч в случая с голмайстора на "А" група Георги Христов.
Президентът на Ботев Пд. Димитър Христолов се направи на тарикат и в аванс взе да плаши Левски и Георги Христов, вместо по човешки да се разбере с голаджията, и заедно да стигнат до единно, взаимоизгодно решение. В Левски също се усмихнаха дяволито като се възползваха от неслучайните пролуки в нормативните документи и леко-леко, без пари, отмъкнаха голаджията на "А" група и Ботев. В Арбитражната комисия на БФС прибегнаха да дяволъка като не взеха под внимание предпазната клауза в договора между Ботев и Георги Христов... Сега случаят ще отиде в Апелативната комисия, в която също има тарикати, които знаят,че "гарван, гарвану око не вади". След това топката ще попадне отново в хитреца Христолов, който ще алармира Спортния съд в Лозана и УЕФА. Но той самосиндикално не може да комуникира с УЕФА, а само чрез тарикатите от БФС. В УЕФА обаче са виждали всевъзможни дяволи и ще постановят, че това е вътрешен проблем, от компетенцията на БФС. И всичко ще се окаже една голяма буря в чаша вода. Която ще ни отвлича вниманието от факта, че цените на стоките скачат стремглаво, пред безучастните погледни на замръзналите ни заплати. Докато тарикатски се вълнуваме със сагата "Георги Христов", с изгубения лиценз на ЦСКА и т.н., ние ще пропускаме да осъзнаем, че днес пак сме обеднели. Но нали не сме прости, все ще измислим нещо, как да прекараме някой...

Между другото Георги Христов ще бъде узаконен в Левски, ще вкарва голове на: Черно море, Черноморец, Пирин, Локо Пд, Вихрен, ще блести срещу: Спартак Вн, Беласица, може и да направи някой хеттрик срещу: Сливен, Локо Мз. или Миньор, ама все няма да има късмет да покаже класата си в международните мачове.

А след време хитреца Христолов ще се направи на велик и ще оправдае неуспехите си с учителя по физическо Стефано Кузин, който сега ще наследи избягалия в Родопа треньор Тенчо Тенев. Жалкото е, че от поредната "буря в чаша вода" пак ще е прекарана публиката, която сеирджийски и безплатно се вълнува от игрите на дребно. В обществото на тарикатите обаче никой не се сеща, че трябва да прави онова, което е нужно – бензинджията да сипва нормален бензин, колбасарят да продава салам от месо, млекарят – истинско мляко...

Футболът също е уникално прост, показа го мача на европейското Русия срещу Швеция. От този мач, се разбра много, например, че шефът на Руската футболна федерация не се е изхитрил да вземе треньор, който всъщност е учител по физическо! Гуус Хидинк пък не е допуснал играчите му да хитруват, като играят излишно с топката, футболистите пък са осъзнали, че не бива да се крият дяволито по фланга, а си подаваха с едно докосване, на висока скорост, тичаха като за световно, шутираха при първа възможност. Тоест правиха онова, което трябва и не случайно имат успехи. 

Просто е! Не са тарикати!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

velkof
22.06.2008 19:50

Има и друг таракатлък.Прехвърляйки "лошата топка " в лагера на ЦСКА, сините привърженици забравиха своя Наско, изгонен съвсем скоро

beto
22.06.2008 19:36

Супер точна статия.Подкрепям напълно Любо Тасков.Но според мен крушката си има опашка.Всички тези тарикатлъци ни се случват, защото няма силно гражданско общество.Напротив!Обществото затъпява с всеки изминал ден.Свикнало да си живурка скрито по дупките.И да минава между капките с дребни тарикатлъци.Но докато малките тарикати си играят на " тука има, тука няма" .Големите тарикати се възползват и ни продават като стока втора ръка на някой битак.

wolfy07
22.06.2008 19:06

Е как иначе щеше да просъществува нашата измислена преди повече от 1300 години държава!Първият тарикат е Аспарух!Не се учудвайте това е нормално за нас-Българите!

Frankie_Lampard
22.06.2008 17:16

Да наистина изключително точен коментар , обаче според мен Г.Христов ще се изложи много в Левски...

ognqn81
22.06.2008 16:07

За съжаление коментара е 100% точен!!Но в тази среда на тарикати всеки един от нас е длъжен да е тарикат, защото иначе няма оцеляване!!А в случая с Георги Христов, не мисля, че Левски се правят на тарикати!!Проблема си е на Христолов!!Ако си беше изпипал нещата с акъл, нямаше сега да се вайка и кълне всичко живо!!