АЕК започва от трета дивизия с нов собственик

15:07
АЕК започва от трета дивизия с нов собственик
Гръцкият АЕК Атина претърпя фалит и ще играе в трета дивизия от новия сезон. Грандът има нов собственик и това е Димитрис Мелисанидис. АЕК е основан през 1924 година и за първи път в историята си ще играе извън първото ниво на футбола в Гърция.

"Това е ден, в който стартираме отново. Това е една нова ера за АЕК. Тези, които ще участват най-много във възраждането, са запалянковците. Искаме да изградим клуб, който да бъде единствен по начина си на управление в Гърция", заяви Мелисанидис, който на два пъти беше президент на клуба в периода 1992-1995 година.

АЕК е третият най-голям отбор в Гърция, след Олимпиакос и Панатинайкос. 61-годишният Димитрос Мелисанидис, с прякор "тигъра", е петролен магнат. Старши треньор на столичани ще бъде Траянос Делас, който по време на футболната си кариера стана европейски шампион с Гърция през 2004 година. Останалите известни имена в АЕК са Акис Зикос и Никос Либеропулос.

АЕК е спечелил 11 шампионски титли на Гърция и 14 купи на страната в славната си история. Отборът е многократен участник в груповата фаза на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NeedForWeed
11.07.2013 19:49

АЕК и Рейнджърс ги махнаха ЦСКА ли няма да ги махнат.