Стилиян: Отказването от футбола ме жегна повече и от рака

21:39
Стилиян: Отказването от футбола ме жегна повече и от рака
Стилиян Петров разкри в интервю пред британските медии, че по-тежка дори от новината, че е болен от левкемия, е била тази, че трябва да се откаже от футбола.

Бившият халф на Селтик и Астън Вила сложи официално край на кариерата си в края на този сезон, след като повече от година се бори с коварното заболяване. Стенли призна, че много се е разстроил, след като е разбрал, че повече няма да излезе на игрището в официален мач.

"Просто рухнах в сълзи. Ако трябва да бъда честен, да чуя това бе еднакво тежко, ако не и по-тежко, от момента, когато ми казаха, че имам левкемия", заяви Петров.

"Преди да започна лечението си, не знаех колко ще ми трябва да се възстановя. Надявах се, че ще са няколко месеца и после ще се върна в игра. На всеки няколко месеца имах много тежки химиотерапии и продължавах да казвам на съпругата ми Паулина, че ще се върна в игра някой ден, но тя никога не ми отговаряше, не ме подкрепяше в това. Знаеше други неща, но не искаше да ми казва новините, които не желаех да чуя", продължи бившият капитан на България.

"Същото бе и с лекаря ми професор Дейвид Линч, когато му споменах същото нещо. След пет месеца наистина се сблъсках с него и поисках отговор. Той ми каза, че трябва да се примиря с отказването си от футбола. Бил съм в играта цял живот и след всички неща, които съм постигнал, беше трудно да го приема. Все още ми е трудно, не мога да лъжа", каза още Стенли.

Подкрепата на Паулина и двете им деца Кристиян и Стилиян помагат на Петров и сега той започва нова глава от живота си като треньор на резервите на Вила.

"Това е страхотно предизвикателство, да се опиташ да направиш младите професионалисти готови играчи за първия тим. Също така е привилегия все още да съм в този велик футболен клуб и благодаря на мениджъра Пол Ламбърт, че ми даде тази фантастична възможност", каза Стилиян.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RedToDeath
14.07.2013 22:32

Жалко че трябва да се откаже от любимия спорт, но по-важното е да е здрав и да се наслаждава на живота си със семейството и приятелите си! Това е най-ценно!