Стенли: Трудно ми е свикна с мисълта, че няма да играя

12:29
Стенли: Трудно ми е свикна с мисълта, че няма да играя
Бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров призна, че най-тежката новина за него е била тази за отказването му от футбола. Преди повече от година бившият играч на Астън Вила и Селтик научи, че е болен от левкемия. В края на сезон 2012-2013 Петров официално сложи край на състезателната си кариера и вече е треньор на резервите в тима от "Вила Парк".

"Рухнах в сълзи. Да чуя това беше еднакво тежко, сравнено с момента, в който ми казаха, че имам левкемия", каза Петров пред британските медии относно отказването си от футбола.

"Не знаех колко време ще ми трябва, за да се възстановя. Надявах се, че за няколко месеца ще се оправя и после ще се завърна в игра. На всеки няколко месеца имах тежки химиотерапии и продължавах да казвам на съпругата ми Паулина, че ще се върна в игра, но тя никога не ми отговаряше, не ме подкрепяше в това. Знаеше други неща, но не искаше да ми казва новините, които не желаех да чуя. Същото беше и с лекаря ми Дейвид Линч, когато му споменах. След пет месеца поисках отговор от него. Той ми каза, че трябва да се примиря с отказването си от футбола. Бил съм в играта цял живот и след всички неща, които съм постигнал, беше много трудно да го приема. Все още е така, не мога да го крия и да лъжа", каза още 34-годишният Стилиян Петров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация