Холандия - Русия превю

20:13
Холандия - Русия превю
След като успя да излезе от т.н "група на смъртта", отборът на Холандия се изправя в поредния 1/4-финал от програмата на Евро 2008 срещу отбора на Русия.

Треньорът Марко Ван Бастен има на разположение всички свои играчи, като в това число влиза и Халид Буларуз, който въпреки сполетялата го семейна трагедия (смъртта на новородената му дъщеря) избра да остане със своите съотборници до края на кампанията. Холандският специалист обясни на пресконференцията в четвъртък, че цялото внимание е насочено към задаващия се двубой, като Буларуз разбира много добре това и иска същото.

"Лалетата" не би трябвало да подценят руските футболисти, още повече, че те загубиха до момента единствено от Испания, но играта, която показаха на моменти и липсата на шанс пред гола не отговаряха на крайния резултат, който като цяло е подвеждащ.

"Ние направихме блестящ старт, но мачът в събота е друг и трябва да започнем от нула. Въпреки това сме горди от постигнатите три победи, две от които над доказали се футболни нации, каквито са несъмнено Италия и Франция", добави Бастен.

Интересен е факта, че днес независимо от крайния изход на двубоя със сигурност ще има поне един празнуващ холандец. Гус Хидинк, който е треньор на Русия ще се изправи срещу неговата родна страна.

С достигането на "сборная" на този етап от борбата, холандския треньор до голяма степен си свърши работата, но дали си е казал последната дума ще разберем след няколко часа.

В мача срещу Швеция, който бе и директен сблъсък за място на 1/4-финалите, руските фуболисти играха с много желание и всеотдайност, което вероятно се дължи и на завръщането на звездата на руския шампион Зенит Андрей Аршавин.

Според руския капитан Сергей Семак ключът на успеха в сблъсъка с Холандия се крие в силната защита: "Трябва да бъдем изключително внимателни в зашита, защото холандците в предни позиции са по-силни от всякога. Мисля, че Ван Нистелрой, Ван дер Ваарт и Уесли Снайдер се наслаждават на своето най-добро представяне на голям форум."

Вероятни състави:

Холандия (4-3-3): Ван дер Саар, Марио Мелхиот (Буларуз), Ойер, Йорис Матайсен, Джовани ван Бронкхорст, Найджъл де Йонг, Енгелаар, Ван дер Ваарт, Ван Перси (дирк Кайт), Рууд ван Нистелрой, Снайдер (Робен)

Русия (4-5-1): Акинфеев, Анюков, Игнашевич, Колодин, Жирков, Семак, Семшов, Зирянов, Билялетдинов, Аршавин и Павлюченко.




 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация