Топизборът на уикенда

10:32
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров от специализирания уебсайт Probet.bg продължават рубриката, наречена "Топизборът на уикенда". Тя ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии, в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично, като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани в началото на уикенда на основната страница на сайта.

Целта на рубриката е да бъде предоставяна актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители при техния подбор на срещи.


Топизборът на уикенда (20 юли): 


Германия - Трета лига



Началото на Трета Бундеслига ще даде дадено заедно с българско дерби. Домакините са ръководени от Павел Дочев, а гостите от бившия роден национален нападател Георги Донков. Пройсен Мюнстер през миналата кампания беше изключително стабилен домакин, но колебливите му изяви в края на кампанията направиха така, че той да се размине с промоцията. За настоящия сезон Дочев привлече няколко нови играчи и тимът, който ръководи вече повече от година и половина, изглежда готов да заслужи най-после така желаната промоция. Вакер Бургхаузен оцеля много трудно през миналата кампания, като беше под въпрос неговото участие в настоящата. Той има огромни задължения, които успя да разсрочи и отложи и така изпълни минималните изисквания за получаване на лиценз. Липсата на финанси принуди ръководството да се довери на Георги Донков като старши треньор, а нови по-сериозни играчи просто нямаше. Целите на двата съперника тук предполагат домакинска победа.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Финландия - Висша лига



ХИК Хелзинки отделя сили и в квалификациите на Шампионската лига и това може да го накара да подцени някоя от домашните си изяви, като тук имаме всички предпоставки да смятаме, че можем да станем свидетели на изненада. Той е лидер само посредством по-добрата си голова разлика от втория Хонка, но ангажиментите му стават наистина много и ще трябва да бъдат направени компромиси в определени срещи. Гостите от Хелзинки имаха мач в Шампионската лига през тази седмица, в който се провалиха след като завършиха 0:0 като домакини, а през следващата им предстои тежък реванш в Естония. Те спечелиха само един от последните си четири мача като гости на РоПС Рованиеми и днес не ги очаква нищо добро. Рованиеми загуби само веднъж в последните си пет шампионатни срещи и то от Хонка с 0:1, а в девет домакински изяви записа шест победи и днес ще създаде много проблеми на именития си съперник.
Прогноза: 1Х, сигурност: 6/10

Хърватия - Първа лига



Славен Копривница през този сезон ще се бори за попадане на позиция, която да му осигури международно участие през следващата кампания. За тази цел начело на тима беше назначен Иван Каталинич, който има много богат опит и завидни успехи по хърватските терени, след като през 90-те години начело на Хайдук той стана два пъти шампион на страната. Хърватски Драговоляц е новак в елита, като в дебютния кръг той загуби като домакин от Локомотива Загреб и категорично показа, че ще бъде един от фаворитите за изпадане. В български вариант Хрватски Драговоляц може да бъде приравнен към отбора на Академик София при пребиваването му елита. Гостите са от предградие на Загреб, като повечето им играчи са много млади и неопитни юноши на някои от водещите тимове. Намеренията на двата тима през сезона накланят сериозно везните тук в полза на Белупо.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Австрия - Бундеслига



Изминалият сезон беше просто кошмарен за Ред Бул Залцбург, но необходими мерки той да не бъде повторен изглежда бяха взети. През миналата кампания Залцбург отпадна от Дюделанж в квалификациите на Шампионската лига, а в шампионата остана на втора позиция. В надпреварата за Купата на Австрия беше отстранен от носителя на отличието третодивизионния Пашинг и то на собствения си стадион. Сега обаче Залцбург се подсили с няколко нови и безспорно много класни попълнения за футболните стандартите на Австия и трудно би допуснал да се препъне още в дебютната си изява. В контролите той беше повече от убедителен. Визитиращият тим тук беше най-добре играещият отбор като гост през миналия сезон, след като спечели дванадесет от осемнадесет излизания и Винер Нойщат трудно ще го спре, тъй като се спаси само посредством наличието на една точка повече в крайния си актив спрямо изпадналия Матерсбург. Залцбург спечели последните си три визити тук като отбеляза общо 14 гола(!) в тях, а в най-скорошната победи с 6:0.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

Ейре - Първа дивизия



Лонгфорд Таун е лидер в тази дивизия, като без съмнение се цели с всички сили в промоция в елита на Ейре. Той има сериозни амбиции, класни играчи и първата му позиция изглежда напълно закономерна. В изминалия кръг той също гостува, но на Фин Харпс като само това, че не успя да се разпише го лиши от трите точки и срещата завърши логично 0:0. Коб Рамблърс е новак в ешелона, като води тежка битка за спасение и в нея се справя на приливи и отливи. В последните си три шампионатни изяви не допусна нито едно поражение и записа една домакинска победа и две ремита, но преди това падна четири пъти поред. Днес срещу най-класният тим в дивизията няма нищо по-закономерно от това да остане с празни ръце. Двата тима се срещаха общо два пъти до момента през тази година, като Лонгфорд спечели и двете срещи. Тук днешните гости победиха с 4:3, а в домакинския мач с изразителното 5:1. Класата е изцяло на страната на гостите и ти би трябвало да спечелят с лекота.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Георги Сотиров, за контакти: Probet.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ginekologa
20.07.2013 17:39

пускайте по 2 най много от тези 5... 2 са фал

ronaldivo
20.07.2013 13:46

Сотирофф все още работи в сайта??? Хахахахахаха , абе наемете си някоя бабичка, която си няма понятие от футбол и още по-малко от прогнози. Този е абсолютен некадърник *lol* Никакво равитие в този сайт...Ще падне смях с тази, пардон, с този...палячо

mistral
20.07.2013 15:57

Абсолютно съм съгласен с теб (като изключим това за кухите лейки *smile* , клубните пристрастия не ги обичам). За последните няколко месеца Сотиров израстна много като прогностик, типстър и анализатор. Има още какво да се желае, но като млад човек, който има желание да се развива, съм сигурен че ще постигне още много. Не случайно в началото бях доста критичен и към прогнозите, и към анализите му, а напоследък понякога освен за правописните грешки, за друго просто няма за какво да се хвана *smile* И не случайно единствения български платен абонамент, който имам е в неговия сайт ( наред с бетадвайзър и няколко други по-малко известни). По този начин би трябвало да се развива всеки млад човек, за съжаление много от членовете на форума са увиснали в безвремие като бабичките пред блока и освен дюдюкане и безмозъчно подкрепа за някой отбор като че ли не са способни на нищо друго. Извинявайте за назидателния тон, мисля, че поне от позицията на годините, на които съм бих могъл да си го позволя.

LoNsDaLe_
20.07.2013 15:11

Палячото си ти, но няма какво друго да очакваш от ограничен човек. На каква база слагаш обидни епитети без капка понятие за нещата. Сотиров ако го следваш последните месеци щеше да си в профит, ама нали е по-лесно да плюеш. А утре дано ви набият кухите "евро" лейки за пореден път не само на терена, а и извън него. Капиш.

mistral
20.07.2013 13:29

Това, че "Хонка им диша във врата" не е съвсем вярно. Имат събрани горе-долу еднакво количество точки, но Хонка са играли с 99, а ХИК с 50% от възможностите си. Преди тях, всяка година и Интер се опитваше да се "надпреварва" за първото място и резултатът е един и същ - такива отбори просто не могат да изиграят целия сезон на високо ниво. Във всяко първенство традиционно си има някоя звезда, която в началото проблясва силно и впоследствие (с много редки изключения) изгаря.

eyanko
20.07.2013 12:10

Аз също мисля, че ХИК ще спечели. Хонка диша в гърба им и те нямат право на грешка ако искат пак да са шампиони. Разликата в точките между двата отбора е показателна за разликата в класите. Това, че имат европейски мачове не е оправдание за загуби на домашна сцена, още повече, че идва ли в Хелзинки се надяват на спечелят Шампионската лига!!!

golemiq_geshan
20.07.2013 12:38

Кво пък говориш ти , бе , момче ?! Да се надяват да спечелят Шампионската лига ?! Само това ли е повод за участие в квалификациите ?! Да си чувал колко пари се печелят от ВСЕКИ ЕЛИМИНИРАН СЪПЕРНИК ?? Хелзинки има преодолим отбор за съперник и равния 0-0 у дома не е толкова лош и дефакто може и да се напънат за мача с РоПС , но всичките им мисли са в Естония , в това не се съмнявай !

skeiro
20.07.2013 10:39

Хелзинки е чиста 2-ка *smile*

mistral
20.07.2013 10:56

Букмейкърите припадат от кеф на такива изказвания *smile* Най-много средства им носят "чистите" единици и двойки. Колкото до ХИК, класата и разликата с другите отбори е толкова голяма, че могат да си позволят да не играят в някой мач (или да играят "за себе си") и доста често го правят. Исторически наистина не се напрягат много в първенството като имат европейски изяви, така че има сериозна логика (и стойност) да се играе срещу тях.