Русия изпрати Холандия в къщи

01:00
Русия изпрати Холандия в къщи
Отборът на Русия се присъедини към Турция и Германия в очакване на своя съперник измежду Италия и Испания на 1/2-финалите на Евро 2008 в Австрия и Швейцария.

В битката с Холандия, завършила преди броени минути имаше един победител и това бе Цар футбол. Каквото и да се каже или изпише за срещата между отборите на двете страни ще е малко. 120 минути игра, 120 минути футбол от най-високо качество и поредната сензация - още един фаворит отпадна за сметка на отбор, който му се противопостави с не по-малко футболни качества.

"Лалетата" влязоха в турнира с гръм и трясък унижавайки отбори като Италия и Франция, за да завършат груповата фаза с победа над северните ни съседи от Румъния, като по този начин ги изхвърли от турнира и даде шанс на световните шампиони, които по същото време се справиха с "петлите", да преминат през иглени уши в кръговете от елиминационната фаза.

"Сборная" започна с тежка загуба това първенство, губейки с 1:4 от Испания, но с играта си още тогава подсказаха, че следващите им съперници не ги чака нищо добро. И всичко това намери своето потвърждение, както в срещите им с детронирания еврошампион Гърция и "треконуре", така и в мача с "оранжевите" тази вечер.

Защитата в лицето на Игнашевич, Колодин, Жирков и Анюкин се справяше с бързите нападатели на своя противник и единствено ударите от далечно разстояние вещаеха до някъде опасност за Акинфеев, но той продължи да демонстрира отличната си форма и вдъхваше още повече кураж в съотборниците си.

Първото полувреме изобилстваше от удари и към двете врати, като до почивката те бяха 23:16 в полза на възпитаниците на Бастен, но тези в рамките на вратата бяха по равно 6:6.

Второто полувреме започна с гол за Русия, а негов автор бе централния нападател на московския Спартак Павлюченко - 1:0.

Голът подтикна символичните домакини към още по-офанзивни действия, оголвайки се в дефанзивен план. Играта премине на атаки ту към едната, ту към другата врата, а за феновете по трибуните и тези пред телевизионния екран нямаше нищо по-хубаво от това.

Времето течеше неумолимо и минутите до последния съдийски сигнал оставаха все по-малко и по-малко. В тях изключително активен бе играчът на Реал Мадрид Уесли Снайдер, който пое диригентската палка в свои ръце и на няколко пъти отправи застрашителни удари към руския страж. Това сякаш мобилизира допълнително останалите му съотборници и в 86 минута след центриране в наказателното поле на "сборная" от фаул Нистелрой с глава изпрати мача в продълженията - 1:1

В допълнителните 2 х 15 минути руснаците не оставиха никакъв шанс на своя противник и след два нови гола дело на Торбински и Аршавин оформиха крайното 3:1.

20 години след своя единствен трофей, Холандия трябваше да преглътне горчилката от загубата още на 1/4-финалите, докато Русия спази традицията отборът да не решава съдбата си след изпълнение на дузпи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Makata
22.06.2008 10:54

мислех че на тия момчета няма да им стигне самочувствие,да надвият надутите холандци,просто красотата победи,НАПРЕД РУСИЯ