Светкавица губи основен спонсор

11:47
Светкавица губи основен спонсор
Ако до 29 юли не се намерят местни патриоти, които да се ангажират с издръжката и бъдещето на ФК "Светкавица - 1922" от Търговище, спонсорът "ЕМУ" АД ще се оттегли. Това обяви днес на нарочна пресконференция управителят на фирмата и настоящ основен спонсор на мълниите Таньо Танев.

"Проведени са разговори с местната власт и с представители на местния бизнес, които обаче водят различна политика", каза Танев.

Той съобщи, че за една година от 6 юли 2012 г. до сега в издръжката на тима дружеството е инвестирало 1 млн. лева.

"Лошото е, че не можахме да намерим съмишленици, които да милеят за родния спорт и да заделят пари за развитието му", каза още той.

Неблагоприятната икономическа ситуация се е отразила и на "ЕМУ" АД, направени са съкращения и съвета на директорите е взел решение да се оттегли спонсорството от футболния клуб.

"Къде е бизнесът? Къде са патриотите?" - попита риторично Танев. И изрази надежда, че въпреки трудностите, "Светкавица" със своята вече 91-годишна история е традиция, име в България и ще я има и в бъдеще. Спорен него, сега всичко е в ръцете на местната власт, "която има лостове да помогне на тима от Търговище".

Таньо Танев бе категоричен, че дружеството ще продължи да влага средства в детско-юношеската школа. Както е известно, занимаващата се с енергийни инвсталации и енергоспестяващи проекти компания насочи интереса си към новия член на А група Нефтохимик (Бургас). За да издържа два отбора обаче, ЕМУ АД няма сили.

Светкавица завърши на 4-о място в Б група през миналия сезон, като три кръга преди края все още беше в борбата за промоция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Puumarawr
31.07.2013 14:54

Добре след Миньор (Перник) и Чавдар (ЕП) идва ред на Светкавица.... После !