Оценките след Холандия - Русия

11:50
Оценките след Холандия - Русия
Часове след края на  мача между руснаци и холандци, трябва да отдадем заслуженото и на 22-та играча, които превърнаха двубоя във футболен празник. Изключително трудно е да поставиш персонални оценки на всеки един от тях, но ето как видя тяхната игра екипа на winner.bg

ХОЛАНДИЯ


Ван дер Саар
- 6.5: Имаше много работа последната вечер, но направи няколко приказни спасявания през първата част. Не се намеси при центрирането за втория гол и позволи на Аршавин да му се подиграе отбелязвайки третия между краката му.

Буларуз - 6.0: Разбираемо, той не успя да разгърне потенциала, който демонстрира до този мач, но факта, че бе на терена заслужава наистина адмирации.

Ойер - 5.0: Холандската защита като цяло изглежда разколебана при атаките от страна на Павлюченко и Аршавин. Самият играч на моменти бе напълно незабележим.

Матайсен - 4.5: Най-слабия пост в отбора на "лалетата" тази вечер. Истински късмет е, че Русия отбеляза само 3 гола, след като имаше 1/2 дозина чисти положения.

Ван Бронкхорст - 6.0: Не показа обичайните си включвания в предни позиции, а също така можеше да се намеси далеч по-успешно при третото попадение.

Де Йонг - 6.5: Като цяло остави добри впечатления, въпреки, че срещна не малко трудности с опазването на напористите руски нападатели.

Енгелаар - 6.0: И той подобие на партньора си в средата на терена Де Йонг демонстрира стабилност в защитен план, но между него и нападателите в оранжево нямаше много добра свръзка. Бе заменен принудително след час игра, тъй като Холандия изоставаше в резултата.

Кайт - 4.0: Почти незабележим през цялото първо полувреме, не отправи нито един удар и логично бе заменен на полувремето от Перси.

Ван дер Ваарт - 6.5: Силата и точността на ударът му изневери тази вечер, но организираше добре атаките за своя отбор с отлични подавания, които за съжаление на всички в отбора не бяха оползотворени.

Снайдер - 7.0: Най-опасния играч от своя отбор. С отлична изява при изравнителния гол на Нистелрой.

Нистелрой - 6.5: Въпреки, че не се забелязваше много по терена направи това, което безспорно умее да прави най-добре, като отбеляза гол и прати мача в продълженията. Въпреки това очакванията от негова страна бяха значително по-големи.

Резерви:

Перси
- 5.5: Ще се запомни единствено с един по-сериозен удар по посока на Акинфеев и изпълнението на фаул, при което изпрати топката над гредата залагайки на силата.

Хейтинга - 5.5: Изглеждаше несигурен, а така също имаше вина и при попадението на Русия непосредствено след неговото влизане.

Афелай - 6.0: Целта с влизането му в игра бе да се засили офанзивната мощ на отбора, но това не се получи както се очакваше и се отрази върху крайния резултат.



РУСИЯ

Акинфеев - 7.0: Въпреки многото удари към неговата врата имаше изненадващо малко работа, а когато бе нужно се намесваше с вещина. Няма вина за гола на холандците.

Анюков - 6.5: Слабото звено в защитата на руснаците, но подпомагаше отбора в нападение и дори сам имаше шанс да отбележи, но ударут му бе спасен.

Игнашевич - 7.5: Справи се превъзходно с опазването на Снайдер през първата част и принуди холандците да се задоволят единствено с удари от далечно разстояние.

Колодин - 6.5: Стабилен като цяло, въпреки несигурните му действия в епизодични моменти. За негово съжаление бе декориран в жълто и ще пропусне полуфинала за своя отбор.

Жирков - 7.5: Още един изключителен краен защитник тази вечер. Не спря да се движи по цялата периферия на неговата зона, като подпомагаше дейно своите съотборници в предни позиции и на няколко пъти включванията му вещаеха истински неприятности за "лалетата".

Семка - 7.5: В своя 50-и мач с капитанската лента се показа на ниво, на каквото в същност бе целия отбор тази нощ.

Жирянов - 8.0: Истинска заплаха за противниковия отбор. Отличното владеене на топката не позволи на холандците да организират смъртоносните си контраатаки.

Семшов - 6.5: Ще се запомни с няколко добри извеждащи подавания към съотборниците си в предни позиции.

Саенко - 7.0: Подпомагаше хората в офанзивен план и се връщаше да помага в защита, когато бе нужно. Свърши наистина много работа с движението си по целия терен.

Аршавин - 9.5: Още една превъзходна вечер за звездата на руския отбор. бе най-голямата заплаха за "оранжевите" и отбеляза последния гол, с който подпечата успеха на Русия. Със сигурност ще покачи собствената си цена, която до вчера варираше между 10 и 15 милиона.

Павлюченко - 8.5: Отбеляза първият гол и бе постоянна заплаха за противника, за негово съжаление и гредата се оказа помощник на холандския страж в определен момент от мача.

Резерви:

Билялетдинов - 7.5: Задачата му бе да помогне на отбора в дефанзивен план и той го направи по един изключителен начин. Като цяло руската защита в трети пореден мач демонстрира самочувствие и синхрон.

Торбински - 7.5: Отбеляза важния втори гол, с който Русия излезе отново напред, но получи картон, който го вади от игра за следващата среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SpeedyBG
22.06.2008 13:26

Колкото и добре да се представиха холандците в предишната фаза, руснаците вчера показаха много по-класен футбол. Единствено имаха проблеми в защитата (високите топки). Руснаците са техничари и играят изключително интелигентен футбол, умеят перфектно да играят с едно докосване. От време на време не са достатъчно решителни и нямат късмет, но като цяло са много потенциален отбор.
Холандците вчера се измориха (3 смени до 60 минута) и играха като дървета, много опростен футбол от тяхна страна, с много по-малко попадения. Бяха фаворит в този мач, и когато много се очаква от тях, те често се излагат.

Младите руснаци заслужаваха да мина тази фаза далеч повече от лалетата.

stenli111
22.06.2008 12:33

не мисля че става дума за умора при холандците,техните футболисти изиграха доста мачове но същото важи и за руските футболисти в първенството и виж Зенит искараха цялата уефа ,мисля че са еднакво изморени,просто Руснаците ги надиграха по всички показатели ,това е според мен

brickbat
22.06.2008 12:00

Важна роля в този мач изигра и видимата умора в холандските играчи. Все пак това е напълно разбираемо всички играят в над 40 мача на сезон и нямат почти никакво време за почивка. Обратно пък руското първенството тепърва започва а и добрите отбори там са не повече от 5-6. Видя се, че и в продължението руснаците се движеха впечатляващо по терена и контролираха изцяло играта докато холандците разчитаха изцяло на евентуални дузпи. Нищо чудно и тази година на финала да има приятна изненада я в лицето на Русия, я защо не и в лицето на Турция, а дали е възможно финала да е Турция - Русия