15 въпроса за футбола извън Премиършип

13:21
15 въпроса за футбола  извън Премиършип
Когато става въпрос за английски футбол - първата и най-силна асоциация е Висшата лига. И това е съвсем нормално заради огромната конкуренция, супер ресурсите и невероятните футболисти, които се подвизават там. Като добавим и изключителната популярност на голяма част от отборите, с фенска маса навсякъде по света, е нормално Премиършип да приковава вниманието.

В Англия обаче футболът не е само в елита. В Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 има голям брой известни клубове, а в тези първенства винаги е напрегнато и интересно.


Представяме ви малко по-различното лице на английския футбол идния сезон:

Чемпиъншип

Как ще изглежда Брайтън без Гус Пойет?

Емблематичният Гус Пойет напусна Брайтън, а на негово място застана сънародникът му Оскар Гарсия.  Брайтън завърши на четвърто място миналия сезон и загуби полуфинален плейоф от Кристъл Палас.  Феновете на тима от южния бряг се надяват новият мениджър да запази атрактивния и агресивен стил на игра на "Aмекс Стейдиъм".

Ще се върне ли КПР в Премиършип?
След две години във Висшата лига,трима мениджъри и поредица от провалени трансфери КПР се завърна в Чемпиъншип. Хари Реднап трябва да обедини отбора и да повдигне духа му. През лятото бяха привлечени нови играчи между които ветераните Ричард Дън и Карл Хенри. Ще успее ли КПР да се върне в елита?

Ще продължи ли възходът на Йоувил?
Десет години след като се изкачи при професионалистите Йоувил Таун е част е вече част от Чемпиъншип. Това е историческо постижение, защото никога досега феновете не са виждали своя тим във второто ниво на английския футбол.  Бюджетът е около £1милион и това налага стратегия с млади играчи и свободни агенти . Начело на отбора е Гари Джонсън, който  през 2008 година загуби плейофния финал с Бристол Сити. Ще продължи ли възходът?

Ще се успокоят ли пластовете в Блекбърн?
След финансовите проблеми в клуба станаха жертва и нестабилност на мениджърския пост. През миналия сезон  бяха осъществени общо пет мениджърски смени. На два пъти Гари Бауър поемаше отбора временно. Самият Бауър в момента е начело на отбора, но колко ще издържи,  и ще стабилизира ли именития клуб от "Иууд Парк"?

Как ще се отрази мениджърската смяна в Милуол?
В контраст с Блекбърн, в Милуол залагат на един и същи мениджър в продължение на близо шест сезона. През месец май Кени Джакет напусна, след като остави за поредна година отбора в Чемпиъншип и го класира на полуфинал за ФА Къп. Бившият полузащитник на Северна Ирландия и Уест Хям Стив Ломас е новият бос, но как ще се справи и ще се хареса ли на коравите фенове на Милуол.

Ще възстанови ли Дзола Уотфорд от шока?
Малко клубове в Европа имаха по-драматичен и в крайна сметка тъжен сезон като Уотфорд.  Стършелите пропуснаха автоматична промоция  в последния ден от редовния сезон, класираха се по-невероятен начин на плейофен финал срещу Кристъл Палас, но уви, трилърът имаше лош край – загуби на "Уембли" с 0:1.  Заобикаляйки ембаргото за сделките под наем с чужденци в Чемпиъншип, Джанфранко Дзола направи 14 трансфера за да подсили своя отбор. Сега Уотфорд изглежда готов да щурмува върха, но първо трябва да се оттърси от разочарованието след финала на миналия сезон.


 
Ще се възползва ли Найджъл Пиърсън от последния шанс?
Лестър загуби нелепо плейофния полуфинал с Уотфорд и това бе голям шок за феновете, които дълго време гледаха своя отбор на върха в класирането на редовния сезон. Мениджърът Найджъл Пиърсън запази поста си въпреки провала. Сега от него се иска само едно – класиране в Премиършип, за да се гарантират по-добри дни за клуба.  Дали ще успее?

Лига 1

Колко зрители ще подкрепят "бездомният" Ковънтри?
Неволите на Ковънтри Сити продължават.  Собствениците клуба решиха  отборът да играе домакинствата си на 34 мили от града – в Нортхямптън. Протестите бяха ярки, но небесносините ще играят първия си домакински мач за новия сезон на 11 август извън Ковънтри и това е потвърдено . Въпросът е колко фенове ще събере отборът срещу Бристъл Сити?



Ще си върне ли публиката Карлайл?
Колко души искат да гледа представянето на 17-тия в Лига 1? Отговорът е средна посещаемост от 4,302. Това е средно с 1000 души по-малко в сравнение с миналата кампания. " Ще се работим здраво за да си върнем феновете с отлични игри и победи" , казва мениджърът Грек Абът. Ще повярва ли някой от привържениците? И ще се замени ли пъба с трибуните на "Брънтън Парк"?

Какво ще стане с Уулвс?
След като се превърна в първия клуб, който в продължение на два сезона изпада от Премиършип в Лига 1, феновете на  Уулвърхямптън имат сериозни притеснения да не бъде осъществен "требъл". Бившият мениджър на Милуоил Кени Джакет е гаранция за добри игри и резултати. Или поне така изглежда положението преди сезона. Началото е трудно, но вълците винаги са имали боен дух. Как ще се справи един от традиционните английски клубове в тази неестествена среда?

Ще успеят ли остриетата от третия път? 
Шефилд Юнайтед загуби плейофния финал от Хъдърсфийлд през, а през миналия остриетата отпаднаха на полуфинал от Йоувил. Новият мениджър Дейвид Уиър подсили състава си с Фабиан Бранди, Стивън МакГин, Лил Тейлър и Конър Коади. Ще се окаже ли третия опит за остриетата най-сетне щастлив?

Ще жилят ли пчеличките отново?
Голямото разочарование за Брентфорд дойде от загубата на финалния плейоф срещу Йовил на "Уембли". Преди това  пчеличките пропуснаха да се сдобият с автоматична промоция, тъй като не успяха да реализират дузпа срещу Донкастър. Тимън на Уве Рьослер е смятам за фаворит за участие в плейофите и няма как да бъде иначе – пчеличките играха седем поредни плейофа....въпросът е ще бъде ли постигната целта? 

Лига 2

Как ще се справи Джеймс Бийти начело на Акрингтън Стенли?
Бившият нападател на Саутхямптън, Евертън и националния отбор на Англия помогна на Акрингтън да остане в дивизията като играещ треньор. Сега  35 годишният бив нападател е изцяло начело на отбора и ще трябва да взема важни решения. Какво ще се случи на  "Краун Граунд"?



Докъде ще стигне Уимбълдън?
Извън Милтън Кейнс има много малко хора, които не симпатизират на създадения от феновете АФК Уимбълдън. Лондонският тим се появи във Футболната Лига преди две години и това събуди симпатиите на много от неутралните фенове.  През миналата кампания АФК оцеля при професионалистите с победа в последния ден от първенството срещу  Флийтууд Таун. С малък бюджет и оскъден ресурс храбрият Уимбълдън трябва да се бори за своето място. Трудна години очаква Нийл Ардли и неговите хора.  Но, дали ентусиазмът и любовта на феновете няма да помогне за пореден път?



Могат ли феновете отново да спасят Портсмут?
Малко отбори в света са преживели това, което е преживял носителят на ФА Къп от 2008 година. В момента Помпи е в четвъртото ниво на английския футбол  заради поредица от фалити и банкрути.  Начело на клуба е "Сдружението на феновете", а мениджър е легендата Гай Уитингам. На "Фратън Парк" са оптимисти  за новия сезон, тъй като вече има продадени 10 хиляди сезонни билета. Все пак става въпрос за Лига 2. Ще спасят ли отбора феновете и този сезон?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

veseli4o
16.08.2013 12:15

В Брентфорд преди време играеше при юношите момче на име Ивайло Димитров роден през 89 година!Започнал да тренира там от шест годишен какво стана с него?По едно време даже бе на проби в Левски и Черноморец!

vanko_liverpool
29.07.2013 15:35

Що се отнася до промоция във ВЛ, то искам този сезон да влезат Болтън,Блекбърн,Уигън/Мидълзбро

Jack_19
29.07.2013 14:33

Но просто Милоул са много трагични в момента,много труден период много !

Regos
29.07.2013 14:32

Помпи и Уимбълдън!!!!!*tongue* Успех

Jack_19
29.07.2013 14:29

Милоул искам да се качат в ВЛ,че ми се гледа дерби Уест Хям- Милоул ... Иначе има доста симпатични отбори като : Блекбърн,Уимбълдън,Портстмунт,Улвс и др.

facebookcom
29.07.2013 14:16

Успех на Помпи дано да имат положителен резултат да ги гледаме пак в висшата лига симпатичен отбор са

LFC_Fan93
29.07.2013 13:51

Блекбърн са много симпатичен клуб,който по никакъв начин не заслужава това,което им се случва в момента,искрено се надявам да се стабилизират.Те заслужават да са във ВЛ,все пак са я печелили и мястото им е във ВЛ.*smile*

vanko_liverpool
29.07.2013 13:35

Пожелавам успех на Помпи. Във много неприятно положение изпаднаха преди 3-4 години. Надявам се да се стабилизират и да се върнат в ВЛ колкото е възможно по рано *smile*

Premierleague9
29.07.2013 13:29

" Към лондончани се присъединиха Джибрил Сисе и Кристофър Самба, както и ветераните Ричард Дън и Карл Хенри" До колкото знам Самба се върна в Анжи, а Сисе отиде в Кубан, кво са се присъединявали? :Д