Пловдив полудя за Ботев - Вихрен

10:48
Пловдив полудя за Ботев - Вихрен
Пловдив пощуря за мача Ботев Пловдив - Вихрен Сандански, от който днес зависи оставането на домакините в "А" група, съобщава "7 дни спорт".

Тимът, който има в трофейната си витрина скалповете на Барселона и Байерн, днес е изпаднал до просешка тояга и ще играе мач за оцеляване със съперника си от Сандански. Въпреки незавидното положение феновете са решени повече от всякога да подкрепят отбора. Над 10 000 привърженици се очакват днес на стадион "Христо Ботев", а фенклубът вече призова всички истински ботевисти да дерат гърла на трибуните.

Междувременно запалянковците събраха помежду си пари за премии, тъй като президентът на клуба Димитър Христолов е изпаднал във финансова несъстоятелност и дори нямаше с какво да плати охраната на мача. От фенклуба вече са обявили пред футболистите за каква сума ще играят. "Този мач не се играе за премии, а за честта на клуба, както и за личната чест на всеки един от нашите футболисти", заяви един от участвалите в събирането на средствата. Според него размерът на премиите не е от толкова голямо значение с оглед на ситуацията в клуба. От отбора обаче са оценили жеста, а футболистите са уверили феновете, че ще се хвърлят здраво срещу Вихрен.
- Надяваме се да няма удари под кръста - заяви изпълнителният директор на Ботев в оставка Сава Савов. Изявлението му беше по повод слуховете, че гостите от Сандански са правили опити да спечелят три точки в Пловдив по нечестен начин - нещо, което още в петък беше отречено от ръководството на Вихрен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

icic
31.05.2009 18:04

Ами,да! Така трябваше и в предишните мачове истинските фенове да подкрепят своя отбор,а не заради Христолов играчите да поемат негативите от поведението на своята агитка. Надали има такъв запалянко,който обича своя отбор и в същото време да желае неговото изпадане от майсторската група. Истинският фен винаги подкрепя своите любимци и в хубавите и в лошите моменти !
:46