Тодор Батков: Левски се бори за групите в Шампионската лига

18:55
Тодор Батков: Левски се бори за групите в Шампионската лига
Представителният тим на Левски започна лятната си подготовка в понеделник сутрин. Първото занимание на "сините" предизвика голям интерес от страна на феновете и около 500 "сини" привърженици дойдоха на стадион "Георги Аспарухов". Повечето от тях подкрепиха Вили Вуцов, за разлика от първата му тренировка, когато го нападнаха с обидни епитети.

Почитателите на Левски видяха доста нови футболисти. Сигурни попълнения засега са Георги Иванов и чешкият централен защитник, играл за последно в Баник (Острава) Давид Бистрон. На пробен период са Джунейт Яшар от Калиакра, юношата на Лион Брис Дюкар, нигериецът с немски паспорт Дарлингтън Омодиагбе, мароканецът Рашид Тиберканин и състезавалият се за френски отбори Лионел Ба (от Кот д’Ивоар). Разбра се, че Георги Христов има специално разрешение да тренира с Левски С отбора се подготвят и игралите под наем в други клубове Борислав Стойчев и Мартин Димов. Ето какво разказа пред winner.bg  за новия Левски, президента на клуба Тодор Батков.

 - Г-н Батков, да чакаме ли още нови футболисти на "Герена"?

- В по-късен етап от подготовката към тима ще се присъединят Исмаил Иса и Александър Киров, които са на подготовка с юношеския национален отбор. Много съм доволен от селекцията, която направихме. Тя все още не е приключила.

- Сигурно доста се охарчихте?

- Не е важно колко е скъпа, а че е добра.

- Да очакваме ли нещо ново по селекцията?

- При нас са няколко нови футболисти. Очакваме до края на седмицата да се появяват още един-двама. Докато не дойдат няма да им споменавам имената. Надявам се всички попълнения да оправдаят доверието ни, да се аклиматизират бързо и да намерят мястото си в отбора. Най-важното - да радват с играта си публика ни.

- Възможно ли е да се появи правен проблем с някой от другоземците?

- Нямаме проблеми с чужденците, защото всички ги купуваме от евросъюза.

- Трудни ли бяха преговорите с Гонзо?

- От новопривлечените играчи най-бързо се разбрахме с Гонзо. Почти веднага прие.

- Не са ли прекалено големи очакванията от Георги Иванов?

- Не. На нас ни е необходим такъв тип играч, защото нямаме изявени лидери. Живко Миланов и Георги Петков са футболисти с характер, но от един повече главата няма да ни боли. Нужен ни е водач, който да поведе останалите, да ги надъхва в съблекалнята, на терена, навсякъде.

- В Риека Гонзо бе офанзивен халф, а в Левски?

- Ще играе на поста, на който го постави Вили Вуцов. А Вили знае, че Гонзо най-добре ще се представи като централен нападател, на върха на атаката на Левски.

- Няма ли да съберете прекалено много футболисти?

- На Левски са му нужни 22-23 равностойни играчи. Вили Вуцов твърди, че му трябват 25-26 състезатели, за да има конкуренция за всеки пост. Най-вероятно ще се наложи да преотстъпим някой. Който показва по-добра игра, който се сдобие с доверието на Вили Вуцов, той ще играе. В момента в атаката имаме четири души. Всеки един от тях може да е титуляр.

- Каква е ситуацията с крилото Николай Димитров?

- Засега е при нас, но в следващите дни ще има повече яснота.

- Има ли, дори минимален шанс да изпуснете Георги Христов?

- Той е подал молба в БФС, която гласи, че иска да води самостоятелна подготовка с Левски. Георги разтрогна с Ботев, свободен агент е и може да рита, където си поиска. Много се радвам, че той ще подсили нашия тим. Всички вярваме, че ще се впише успешно в отбора. Надявам се в най-скоро време да приключи шумът около него. И когато приключи това, той да подпише договор с нас и да започне нормално подготовка.

- От Ботев обявиха, че ще заведат дело в Спортния съд?

- Този процес е безсмислен.

- Какво стана с Бардон и Йовов, в крайна сметка?

- Завръщането на Седрик Бардон почти отпада, защото той има сериозни семейни проблеми и ние се разбрахме с неговото семейство да не го привличаме на всяка цена и да го оставим да си решава проблемите. Това, че не привлякохме Бардон и Йовов, не го приемаме като неуспех.

- Вили Вуцов много разчиташе на тях?

- Няма незаменими и се надявам тези, които сме привлекли, да се докажат.

- Мъри Стоилов подмладяваше Левски, а сега май е друга политиката?

- С отбора ще се готвят и юноши. Надяваме се да оправдаят голямото доверие.

- Вили Вуцов какво ви каза за селекцията? Доволен ли е от новопривлечените?

- Той не е капризен треньор, просто е взискателен. Всеки един треньор трябва да бъде такъв. Вили показа, че е доволен от онова което е свършено. Сега в Левски има по двама равностойни за всеки един пост.

- Какви са целите на новия Левски?

- Първо трябва да повишим качеството си на игра, да се представяме по най-добрия начин. Надявам се, да показваме добри игри и да изпълним целите си. А те са влизане в групите на Шампионската лига. Вили Вуцов обяви, че програмата минимум са групите на УЕФА, а максимум – групите на Шампионска лига. Освен това трябва да станем шампиони и да вземем купата на страната. Левски винаги е имал големи цели.

- Как ще се застраховате срещу нов срам в групите на Шампионската лига, евентуално?

- Надявам се, ще направим всичко възможно да не се излагаме.

- Левски е нов тим, вярвате ли, че идеята ви може да се осъществи още през този сезон?

- Имаме реалните шансове. Защо да не се възползваме от тях?!

- Не е ли самонадеяно да очаквате толкова скоро Левски да бъде готов за успешни изяви в Шампионската лига?

- Много ми се иска отборът да бъде готов и да се представи добре в евротурнирите, но както много добре знаете, миналата година претърпяхме много голям провал – Тампере. Сега ще бъдем непоставени в жребия за третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Въпреки това много ми се иска да влезнем в групите, защото имаме реалните шансове.

- Велислав Вуцов няма необходимия опит с големи отбори във важни международни мачове? Няма голяма опитност и в останалите около Вили Вуцов?

- Все още не мога да коментирам работата на новото ръководство, защото предизвикателствата са пред него. Доволен съм обаче, че проведохме смяната на ръководството, без много сътресения и голям шум и че не се изложихме в последните два шампионатни мача с ЦСКА и Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Xelikopterr
24.06.2008 17:31

Левски засега е по-добре да си играе в УЕФА, че там поне имат реален шанс да постигнат нещо! Вуцов има хабер от футбола, но трябва да помисли за държанието си на терена и извън него, защото ако ще продължава с палячовщините, да си ходи на село!

Sagazvamy
24.06.2008 15:30

Радвам се, че има левскари, които гледат реално на нещата. Евалата!!!

mystic_knight
24.06.2008 15:21

Батков по-добре да се скрие надалече и да не го вижда, да не го чувам, да не чета за него.... Не ме е яд, че в европа ще ни бие, който ни хване. Яд ме е, че ако не беше тоя мустакат дебил, нямаше да имаме маймуна вместо треньор. Навсякъде практиката показва, че колкото и пари да изхарчиш за отбор и когото и да привлечеш, без добър треньор и отборен дух нищо не става. Второто може и да го докараме заради Боримиров и Гонзо, ама първото....

MIHITO
23.06.2008 23:33

- Как ще се застраховате срещу нов срам в групите на Шампионската лига, евентуално?
^
- Надявам се, ще направим всичко възможно да се излагаме. |
---------------

Еми правилно си го казва човека

Gazarcheto
23.06.2008 21:02

хаха ще ми влизат в групите на шампионска лига. Батков е спал на течение ми се вижда. Хах то не се знае още да ли ще ви допуснат до шл, тия за групи ми приказват смешници. Само ще посрамите БГ