Рибери застана зад Доменек

10:09
Рибери застана зад Доменек

Крилото на френския национален отбор Франк Рибери се обяви в защита на поставения под кръстосан огън треньор реймонд Доменек, набеден изцяло за представянето на "петлите" на Евро 2008.

Французите изживяха две кошмарни седмици по време на престоя си в Австрия и Швейцария, като завършиха на последното четвърто място в т.н. "група на смъртта". Те изиграха 3 мача, в които успяха да отбележат едно единствено попадение срещу Холандия, а в същото време получиха 6 (4 от Холандия и 2 от Италия).

Очаква се Френската футболна федерация, която се събира на съвещание в началото на месец юли да не поднови неговия договор.

Бившият наставник на Лион бе здраво критикуван за неговата селекция и тактика преди,по време и след европейските финали, като пресата се обедини против неговото решение да остави извън отбора Давид Трезеге и Филип Мексес, които са били ключови играчи за отбора.

Самият футболист на Байерн Мюнхен, който е един от малкото футболисти, чиято репутация е била опазена вярва, заяви че отношението към Доменек е повече от жестоко.

"Аз мисля, че Доменек трябва да остане. Той трябва да продължи да работи с този отбор", заяви Рибери пред L’Equipe.

"Доменек не е единственият виновен за всички онези грешки, които ни доведоха до тук. Аз ще се радвам той да остане", завърши играчът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация