Леман готов на саможертва

11:13
Леман готов на саможертва

Германският вратар Йенс Леман заяви, че би жертвал живота си, ако това би помогнало на неговата страна да достигне върха на Евро 2008.

Отборът на Йоахим Льов изглежда е влязъл в темпото по типичен германски маниер, след равнодушните представяния срещу Хърватия и Австрия по време на груповата фаза.

След като победиха Португалия с 3:2 в 1/4-финала миналата седмица, те ще се изправят пред притиснатият от кунтузии, но въпреки това храбър състав на Турция.

Южната ни съседка си спечелиха прозвището "завърналите се крале", след като елиминираха Швейцария, Чехия и Хърватия, догонвайки в резултата по време и на трите срещи. И докато отборът на Фатих Терим показа без съмнение, че те никога няма да умрат, Леман би жертвал себе си, ако това би донесло 4-та европейска титла за немската нация.

"Бих дал живота си, за да спечелим Европейското първенство", каза 38-годишният играч пред Daily Star.

"Да спечелим е всичко, просто всичко. Това би означавало толкова много. Едва след това ще мога да говоря за това, което ще правя в бъдеще."

Бившият вратар на Арсенал, който наскоро подписа с отбора на Щутгарт се очаква да се откаже от международната сцена след края на първенството в Австрия и Швейцария.

Преминалият през отбора на Шалке вратар ще запише 59 участия с националната фланелка, ако достигне финала във Виена, където би се срещнал с Русия или Испания.

"Не мога да обещая победа за моята страна, но ще направя каквото е нужно, за да стигнем до финала и след това да го спечелим."


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация