Донадони напуска в петък?

12:33
Донадони напуска в петък?
Президентът на Италианската Футболна Асоциация Джанкарло Абете ще се срещне в петък с Роберто Донадони и треньорът ще бъде помолен да отстъпи поста си според ANSA.

В петък ще се проведе среща на високо равнище, като в нея ще вземат участие Антонио Матаресе (шеф на италианската лига), Диметрио Албертини и Джиджи Рива.

В случай на провал на Евро 2008, както се и получи в действителност, съществува опция, според която треньорът може да напусне в срок от 10 дена.

Според ANSA най-вероятно Донадони ще се поддаде на исканията на Абете , които са съсредоточени в оттеглянето на треньора.

Бившият тактик на Ливорно бе непреклонен, че ще остане, въпреки многобройните опити да бъде отстранен от италианския отбор. Все пак изглежда, че той няма да има друг избор освен да напусне заеманата от него длъжност до момента.

Абете ще си уговори среща след петък, когато ще бъде съобщено решението за бъдещето на Донадони. Ако се стигне до неговото сваляне от поста, то от Асоциацията ще трябва да му платят неустойка в размер на 550 000 евро.

Донадони провали сам себе си след ужасното представяне на неговия отбор на първенството в Австрия и Швейцария. Той никога не изглеждаше уверен на пейката и поведе своя отбор по пътя на срама, когато притиснат до стената трябваше да свърши далеч по-добре своята работа.

Сега по всичко изглежда че дните на вино и рози са минало за Донадони и Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация