Боримиров: Без селекция може да страдаме в Европа

10:55
Боримиров: Без селекция може да страдаме в Европа
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач" ден след като "сините" спечелиха титлата. Ето какво каза легендарният халф за бъдещето на Левски, което е свързано с качествена селекция и атака на Европа.

- "Хиксът" с Миньор не помрачи ли малко празника за 26-а титла?

- Не мисля. Мачът беше тежък за нас, защото залогът беше голям. Направихме много пропуски, ако бяхме вкарали в началото, със сигурност ситуацията щеше да е коренно различна. Важното е, че търсихме победата докрай. Това е футболът. Видяхте какво стана с отбори от класата на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Няма да е нормално да биеш наред. Ако това стане, значи има нещо гнило.

- Очакваше ли Миньор да ви затрудни толкова?

-Допускам,че Миньор е бил стимулиран от ЦСКА. Всеки знае за връзката между ръководството на "червените" и Перник. Ще се радвам, ако Миньор играе така и занапред.

- Кога стана сигурен, че Левски ще е шампион?

- Бях оптимист, че ще вземем титлата от самото начало на сезона. Просто знаех, че ние сме по-добрият отбор и притежаваме по-класните футболисти от тези на ЦСКА. Преломният момент обаче беше последното дерби, в което ние не само победихме съперника с 2:0, а и доказахме, че сме много по-силен отбор.Станахме заслужено шампиони. Доказателство за това са дербитата, в които не допуснахме загуба. Визирам мачовете с отборите от Топ 4 в класирането, които ще представляват България в евротурнирите.

- Стана ли ясно кога ще получите шампионската купа?

- Надявам се, че ще стигнем до разбирателство с ръководството на Пирин. Ще бъде голям жест от страна на Пирин към нас, ако те се съгласят да играем на стадион "Васил Левски" в последния кръг. Ако получим негативен отговор, ще видим какво ще направим. Възможно е да организираме допълнително награждаване в София, което да е след мача в Благоевград.

- Какво става със селекцията, вече има ли сигурно ново попълнение?

- На този етап няма нищо сигурно. Вече водим преговори с няколко футболисти. Желанието ни е да се подсилим във всички линии. В същото време вече обсъждаме имената и на няколко футболисти, с които ще се разделим.Те не оправдаха доверието.На този етап обаче не мога да говоря с имена, защото пак казвам - няма нищо сигурно.

- Има ли оферти за футболисти на Левски?

- Не, на този етап няма нищо конкретно.

- Александър Александров-Кривия и Светослав Тодоров влизат ли в плановете ви за селекция?

- Не искам да коментирам конкретни имена, защото веднага ще започнат спекулациите?

- Колко и какви футболисти искате да подсилят Левски?

- Нуждаем се от около 3-ма опитни футболисти. Контузията на Гонзо ни задължава да търсим по-усилено класен нападател. След като имаме възможност да атакуваме отново Шампионската лига, не трябва да пропускаме възможността да се подсилим. В противен случай може отново да изживеем лоши моменти в Европа, както през последните 2 години.

- В какъв размер е бюджетът за селекция на Левски?

- Тепърва предстоят разговори за това със собственика на клуба Тодор Батков, който в момента е в чужбина. Както се казва обаче - целта оправдава средствата. Батков ще трябва да реши дали да атакуваме Шампионската лига, както аз и Емил Велев искаме, или ще заложим на по-свит бюджет.

- Как може Левски да се реваншира за споменатите от теб провали в Европа през последните два сезона?


- Е, то е ясно - с успехи. Ще направим всичко възможно, за да може Левски да остави дълбока диря в Европа в предстоящия сезон. Надявам се да използваме предоставената ни възможност за реванш пред феновете. Първата ни цел ще бъде влизане в групите на Шампионската лига. Дано да я постигнем. Смятам, че имаме един добър отбор, но се нуждаем от селекция, за да успеем в Европа.

- Ще има ли завишени премии за футболистите предвид малко неочакваната титла?

- Не. Премиите ще бъдат спрямо клубния правилник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация