Блатер вижда края на споровете между Израел и Палестина

22:34
Блатер вижда края на споровете между Израел и Палестина
Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че се надява до края на годината да бъде намерено решение на оплакванията от страна на Палестина по повод на ограниченията на движение на играчи и официални лица, наложени от страна на Израел.

Блатер, който прие президентите на двете футболни федерации, заяви след срещата в централата на ФИФА в Цюрих: "Това бе историческа среща, защото двамата президенти се срещнаха за първи път. Те си стиснаха ръцете и в крайна сметка се стигна до думите доверие, вяра и разбира се, футбол".

"Основният проблем е сигурността в Израел. Освен това и фактът, че Палестина е призната като пълноправен член на ФИФА, но не е призната за такъв на Обединените Нации. Това също е проблем. Двете федерации обещаха да работят заедно, за да решат проблемите си, а ние ще наблюдаваме случващото се. Обещавам ви това", добави шефът на световния футбол.

"Идеята е, когато се събере Изпълкома на ФИФА в края на годината, ние да имаме някакво решение на въпроса със свободното придвижване на играчи в този регион", завърши Сеп Блатер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация