Балъков: Националният върви в правилна посока, можем да бием Италия

12:42
Балъков: Националният върви в правилна посока, можем да бием Италия
Бившият капитан на националния ни отбор и герой от САЩ'94 Красимир Балъков дaдe своята рецепта за успешно представяне на трикольорите в предстоящия мач с Италия.

"Двубоят е много ключов. Мисля, че в последните месеци се изписа и изговори доста за националния отбор и израстването му. Безспорно момчетата на Любо Пенев се движат в много правилна посока. Той успя да вкара някакъв ред и дисциплина и създаде страхотен синхрон между футболистите на терена. Успяват задружно да се борят както когато притежават топката, така и след като я загубят, което в съвременния футбол е много важно, а у нас се вижда рядко", заяви легендата пред "Тема Спорт".

"Надявам се и стискам силно палци да можем да реализираме идеите на Любо в Италия. Убеден съм, че той, заедно с треньорския си щаб, са направили всичко възможно да се противопоставим на съперника и да се опитаме да го излъжем. Италия безспорно е по-опитният отбор, с по-голямо самочувствие. Но ние с игрите, които показваме дотук, с изключение на мача с Македония, сме доста солидни", добави Бала.

"В най-лошия случай трябва да запазим шансове за класиране, като не загубим от Италия. Ако имаме късмет да спечелим мача, ще направим една много голяма крачка. И все пак едно равенство също ни оставя в играта", коментира магическият халф.

"Най-ключовата фигура в отбора на Любо е колективът, който успя да сглоби за толкова кратко време. Това трябва да бъде основната фигура за нас в този мач", каза бившият треньор на Кайзерслаутерн, Хайдук Сплит и Черноморец.

Относно бъдещето си той заяви: "Засега нямам някакви сериозни предложения. Искам да се опитам да остана в Германия на всяка цена. До зимата ще чакам за там. Но не искам да се боря против вятърни мелници, а да е нещо, в което си заслужава да инвестираш", завърши Краси Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация