Венгер избра своя фаворит за играч на първенството

10:13
Венгер избра своя фаворит за играч на първенството
Старши треньорът на Арсенал Арсен Венгер препоръча германския халф и капитан на отбора Михаел Балак да бъде провъзгласен за най-добър играч на Евро 2008.

За първи път в историята на европейските турнири феновете ще дават своя глас при определяне кои звезди ще попаднат в списъка с кандидати за престижната награда.

Венгер, не само че изяви своята подкрепа към футболиста, който играе за конкурентите от Челси, но и настоя, че именно той е най-достоен да получи отличието.

"Балак е с огромно влияние в неговия отбор и това е наистина от значение, защото той е истински лидер", заяви треньорът на "топчиите" пред Daily Mail.

"Аз харесвам простотата и ефикастността на неговата игра и факта, че той работи наистина много в полза на своя отбор го превръща в главен фаворит за отличието до момента."

"Умее еднакво добре да организира и да завършва атаките. Той е играч, който допринася за разликата в халфовата линия между два отбора, и когато е нужно да бъде там където е топката, за да реализира с глава, той го прави. Така че към него не може да има упреци."

"Щастлив съм за него, защото той не винаги получаваше нужното уважение, когато играеше за своята страна. Сега е лидер и това ще го направи спокоен за дълго време."

Футболните привърженици успоредно с представители на УЕФА ще могат да изберат по трима играчи, като крайният победител ще бъде обявен след финала на 29 юни във Виена, Австрия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация