Стив Макларън пое Дарби Каунти

22:23
Стив Макларън пое Дарби Каунти
Бившият мениджър на английския национален отбор Стив Макларън беше назначен на поста в Дарби Каунти, отбор от второто ниво Чемпиъншип в английския футбол. Макларън поема поста от Найджъл Клъф.

Макларън подписа договор за две години и половина с отбора на Дарби Каунти, който в момента се намира на 14-о място с 11 точки от 9 мача. В събота овните отстъпиха с 0:1 на Нотингам Форест, което беше достатъчно да бъде взето решение за отстраняването на 47-годишния Клъф като допълнение на поредицата от слаби домакински резултати.

"Нашата цел е отборът да играе поне плейофи за промоция в Премиършип. И ние смятаме, че Стив Макларън ще постигне това с нашия отбор", коментира изпълнителният директор на клуба Стив Ръш пред официалната страница на клуба.

Освен в националния отбор на страната, Макларън постигна прилични резултати със скромния отбор на Мидълзбро, а преди три години с холандския Твенте стана шампион на страната. Иначе ситуацията за него в Дарби не би трябвало да е нова, тъй като се връща за трети път. През 1985-1988 година е бил помощник на Джим Смит, а през 1996-а година печели промоция за Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация