Скуадра залага на чужденци

15:47
Скуадра залага на чужденци
Отборът на Италия за Световната Купа през 2010г. най-вероятно ще включва голям брой играчи, родени извън страната.

Решението да се залага на тези футболисти породи в Италия много дебати в последните няколко години, като най-пресен е примера с родения в Аржентина Мауро Каморанези, който бе остро критикуван за своята игра от много хора.

Отборът на Италия, който стана Световен шампион през  1934г, включваше  голям брой такива играчи, включително и талантливите Луйс Монти и Раймундо Орси.

След разочароващото представяне на Евро 2008 много от старите играчи най-вероятно ще бъдат заменени от по-младите си колеги, някой от които също не са се раждали в Италия.

Бразилецът Амаури ще получи италиански паспорт, след като играе в Италия от 2001г. насам и може да замени Лука Тони като първи нападател. Джузепе Роси е роден в САЩ, въпреки че и двамата му родители са италианци.

Най-добрият млад защитник в перспектива за Италия е Фабиано Сантакрос, наречен още новият Алесандро Неста. Неговият баща е италианец, а майка му бразилка и е роден в Бразилия. Марио Балотели е един от най-добрите млади таланти в световния футбол и е роден в семейството на ганайски емигранти в Сицилия.

Бразилксото крило на Рома Родриго Тадей, чиято втора националност е италианска, също може да влезе в италианския отбор. Младежките национали на Италия (под 21г.) Роберто Акуафреска и Пабло Освалдо попадат също в този списък. Бащата на Акуафреска е италианец, докато майка му е полякиня. Що се отнася до Пабло Освалдо, той е роден в Буенос Айрес, но притежава двойно гражданство (аржентино-италианско).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Vilio_4erniq
25.06.2008 18:51

трябва да има промяна,че тия големите звезди НИЩО не играят

mitko2026
25.06.2008 16:48

моето мнение е ЗА... по този начин вярвам че конкуренцията ще се засили неимуверно и отбора ще има поне 15-16 равностойни играчи...