Мъри Стоилов: Вкараха ни след елементарна грешка, вярвам в чудото от \"Парк де Пренс\"

23:42
Мъри Стоилов: Вкараха ни след елементарна грешка, вярвам в чудото от \"Парк де Пренс\"
Селекционерът на България Станимир Стоилов изрази съжаление, че отборът му не успя да победи ЕЙРЕ, въпреки че през голяма част от срещата владееше инициативата. Мъри обаче вярва в чудеса и се надява това, което се случи на "Парк де Пренс" през 1993 година по пътя ни към световното в САЩ 94 ще се повтори.

"Не можахме да спечелим мач, в който около 60-70 минути владеехме инициативата. След елементарна грешка от статично положение получихме гол. От тук нататък нищо вече не зависи от нас, трябва да разчитаме на противника да бърка, за да успеем да се класираме. Все пак аз вярвам в чудеса, подобни на това, което се случи на "Парк де Пренс" преди години", каза Стоилов.

"Имах други идеи за атаката, но контузиите преди срещата не ми позволиха да ги реализирам . Все пак от тук нататък няма да приемам оправдания за лошо представяне, при положение, че няма контузия. Мартин Петров не игра на добро ниво, защото това са първи мачове за него след завръщането от контузията. Ако той и Валери Божинов бяха на ниво, тогава мисля, че щеше да е различно", добави Мъри.

"Надявам се винаги да имаме тази подкрепа и отборът ни да започне да носи повече радост на тази публика, която отдавна е доказала, че е европейска", продължи селекционерът на България.

"След като ни поведоха заиграхме така, както исках да играем, стояхме много по-добре. Не е нормално да се допускат такива грешки като при гола. Имаше персонални задачи, които в случая не бяха изпълнени. Все пак мисля, че защитата се справи на едно добро ниво, въпреки притесненията на нацията преди мача. Бербатов играе на тази позиция и в Манчестър Юнайтед, аз очаквах от него да играе като първи нападател, той имаше възможност на два пъти да реализира, ако това беше станало, идеите ми щяха да се осъществят", коментира тактическата постройка на отбора си Станимир Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cesekarchetooo
08.06.2009 15:29

Мърльооо, докъде ни докара с твоя правилен футбол... Да не можем да бием тия дърводелци. Нека! Да лъснат всички в ГФС-то. Да видим дали някой ще се намеси и ще промени статуквото или това поколение ще остане без добро представяне на голям форум... Аман от мениджърски игри!

adzur
08.06.2009 01:54

geshana и Франция са били от световна класа нали ?!?!?

geshana
08.06.2009 00:05

Ей Milan1989 Приятел ти като фен на Милан би тряало идиално да знайш че Италия е супер световна сила и такива загуби в официални мачове не може да си позволи мислете малко преди да пишете е маа му стара хората няат загуби от най-големите отбори в европа с по 50-60 години дори евро шампиона Испания дет отстраниха Италия след дузпи на Евро 2008 все още нямат победа над тях от поече от 80 години и ти ши ми разпрааш че ши ги бийми на ТЕХЕН терен кво говориш е вярваш вярваш ама ти пък чак толкоз ....

intermaina
07.06.2009 21:18

Аз мача неможах да го гледам снощи , но маи не сам изпуснал. Трябва нов тренер , с тозу няма да стане наистина неможе в мач който трябва да биеш да играеш 4 4 1 1

Nitram1980
07.06.2009 17:18

Да си кажем честно,с това нежелание за игра не заслужаваме да продължим напред.Другите отбори няма сами да се бият.Това бе поредното разочарование. *sad*

Milan1989
07.06.2009 15:24

И за мен Домо беше по приемлив вариант от Макриев. Все пак германските защитници са корави и направо да си ги кажем ''дървета'' като ирландците, но е доста лесно само да коментираме... А имаме шансове, ако Италия си вземат сички мачове, а Ейре се спънат и ние бием. Тогава Липи ще излезе с втория състав и ще имаме шанс да ги ударим. Вече на евро 2004 показахме че можем да им играем с хъс, а да не ставам смешен , но мисля че Замброта/Канаваро/Легроталие бяха титуляри тогава *smile*
тъй че ни остава само да стискаме палци и да се надяваме. Българи юнаци

Xelikopterr
07.06.2009 15:22

Абсолютно съм съгласен, че мястото на Бербатов, поне в националния ни отбор, е на върха на атаката. *thinking*

Notlike
07.06.2009 14:18

Ейре са корави душички. Играят нахъсано, но просто нашите ги е страх, пък и не знам защо търсят да влязат с топката във вратата. Ако бяха други - щяха да тормозят от далечни удари - 20-30м. Личи си, че без Бербатов играем по-бърз и качествен футбол... но проблемът е такъв, че Мъри реши да се прави на Алекс Фъргюсън, но все пак напред не са Рууни, Роналдо и който и да е, ами играчи като Макриев и Божинов. Пълна ГАВРА! Бербатов трябва да е централен нападател - видяхме колко гола бележеше преди... и колко сега!

zvqra333
07.06.2009 14:03

Какво трябвя да стане за да играем малко по-прилично и да не се излагаме пред света. Ейре били ставилен и силен отбор,а може би ние сме прекалено слабr????? - второто. Не ги ли е срам да играят безобразно пред толкова хора на стадиона, а след всеки провал да ги гледат в очите и да се оправдават,че нямали късмет. Да ме извиняват ама по-слабо Ейре хемогат да играят. За Бербо колкото и да му е ниска формата не трябва да играе халф, а защитниците като нападатели. Не бих гледал повече такива мачове - съжалявам

kris_4elsi
07.06.2009 12:02

Еми виж сега. За целия мач Илиян Стоянов (забележи,централният ни защитник) направи повече удари от всичките ни играчи в предни позиции. Второ, май нашите нападатели така и не се научиха, че неможе да влезеш с топката във вратата. Абе може ли за цяло полувреме, в което мачкаш противника, да направиш 3 безцелни удара и то на централният ти защитник. На всичкото отгоре топката дойде ли в Бербатов той я държи ненужно, влезнат му двама и той подаде неточно. Божинов пипна топката 2 пъти, като и двата пъти случайни дойде при не го топката. Макриев даже и толкова докосвания нямаше. Това означава, че неизползване тараните си. Бербатов за пореден път НЕ ОПРОВЕРГА критиките към него, че играе бавно и мудно.Ами няма да стане с това бавно темпо на игра и с един неизползваем нападател.

Adrian000
07.06.2009 11:32

Смешно беше нещо друго освен гола, а именно реакцията на Мъри в края на мача ,при полужение ,че ние гоним задължителна победа и разполагаме със Валери Домовчийски на скамейката ние пускаме Велизарчо при това на мястото на друг халф! При полужение ,че остават 10 минути и отбора играе при схема 4-4-1-1! Какво пазим ,че остават 4та защитници на терена?! Защо Бербо не беше преместен поне той да играе като център нападател?! Защо се вика Божинов ,който има 1 мач през сезон ,а не Мартин Камбуров ,който има 15 със 10-11 гола за тях?! И зщо подяволите само един Илиян Стоянов пробва далечни удари при полужение ,че всички 11 човека на Ирландия бяха в наказателното си поле?! Еми за невярвам ,че Грузия, Черна гора, Кипър и Италия всички ще бият Ейре плюс това не мисля ,че и ние можем да бием всички!