Юноша на Черноморец може да поеме към Турция

21:26
Юноша на Черноморец може да поеме към Турция
Капитанът на юношите (старша възраст) на Черноморец Бургас Стоян Кижев може да се озове в Турция след Нова година. Снажният бранител, роден 1995-а година, ще получи покана тези дни за проби в турския втородивизионен Адана Демирспор и ако бъде одобрен, ще заиграе там.

Кижев няма подписан договор с Черноморец, така че ще излезе доста евтино на турците. Клубът от Адана започва подмяна на част от играчите си в защитата, повечето над 30 години, и само един под 27.

Бургазлията изкара проби миналата година в Маритимо заедно със своя съотборник Михаел Орачев, а двамата бяха одобрени за втория отбор на португалския клуб. Тогава обаче от Черноморец отказаха да ги пуснат със свободен наем, въпреки че явно не разчитаха на тях за първия отбор.

След Нова година в Австрия ще заиграе друг юноша на Черноморец. Това е роденият през 1994-а година ляв бранител Радослав Градев. Той изкара успешни проби в четвъртодивизионния Нойхофен, който е сателит на Рийд, и от пролетния полусезон ще се състезава там. Градев ще използва времето до тогава, за да подготви опциите си за следването в УНСС по време на кариерата в австрийското първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация