Блатер: Катар ще посрещне Мондиала самостоятелно

09:15
Блатер: Катар ще посрещне Мондиала самостоятелно
Международната футболна федерация (ФИФА) изключва всякаква възможност Мондиал 2022 да се проведе в Катар, съвместно с други държави. Това заяви президентът на организацията Сеп Блатер.

Снощи той се срещна с емира на Катар Тамим бин Хамад ал Тани и двамата обсъдиха също възможността за преместването на Световното първенство за по-късни дати.

"ФИФА реши първенството да се състои в една страна и тя ще бъде Катар", коментира Блатер. Той подчерта, че след взимането на решението за провеждане на Мондиал 2002 в две държави (Южна Корея и Япония) са възникнали много трудности и затова е било съгласувано никога повече това да не се повтаря. Катар получи правото да организира финалите на Световното през 2022 г. през октомври 2010 г. Блатер също така бе категоричен, че Мондиала в Катар не може да бъде преместен за януари-февруари, най-вече от уважение към Международния олимпийски комитет.

"През тези месеци обикновено се провеждат Олимпийски игри и подобно нещо ще бъде неуважение към МОК и цялото олимпийско семейство. Освен това ние и МОК имаме еднакви медийни партньори и спонсори, така че няма как да се проведат две съревнования по едно и също време. Логично ще бъде шампионатът да се състои в края на годината, например ноември-декември. Не знам точните дати, но може да бъде от 10-и до 10-и, например."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация