80-годишният Локо Сф измъква титлата от Левски?

15:15
80-годишният Локо Сф измъква титлата от Левски?
През този футболен сезон Локо Сф. ще чества своя 80-годишен юбилей! 80 лета история, 80 шампионата с футболни битки, в които е имало доста поводи за "червено-черна" гордост!

Независимо, че Локото не се е ползвало с тоталната подкрепа, както някои други български клубове! И въпреки че почти винаги са се борили само със свои сили, "железничарите" записаха не една и две славни страници в своята история! Да, това е миналo, то е история, а историята е прах! Прах, която дори и да има отблясък на слава, с нея не можеш да построиш даже и колиба. Затова нека оставим прахоляка да се разпръсне във времето, а ние да погледнем към Локото, през призмата на настоящето, с проекция към близкото бъдеще.

Какво представлява сега Локо, как биха изглеждали "червено-черните" (евро)бойци в идните мачове. Ще може ли Локо да се превърне в основен опонент на Левски за титлата, в момент, в който ЦСКА е някъде между голямото нещо и още по-голямото нищо. Не случайно в кардиналната битка не поставям супертима на Литекс, подсилващият се силен състав на Черно море и бойкия Черноморец, защото в миналото първенство те показаха, че даже и с лекота да достигат високите критерии на естетите те трудно задържат това ниво. Та, във вторник тимът от "Надежда" се събра... Там не дойдоха отишлия в Литекс вратар Урош Голубович, плеймекъра Марчо Дафчев, бранителите Диян и Стефан Дончеви, както и десния халф-бек Малин Орачев.
И тук изникна въпросът: Трябваше ли Николай Гигов да направи опит да задържи опитните състезатели, които имаха големи заслуги за успешните изяви на отбора в последните години?!
Да, Голубович сътвори запомнящи се мачове и стана автор на невероятни спасавяния. На пръв поглед в "Надежда" би трябвало да съжеляват за него... Но определено сръбският страж достигна тавана си на "Буфер-парк", и ако бе останал още година, щеше да се завихри в кръга на отегчението... Може би затова за него и за клуба бе най-добре да се направи промяната. През изтеклия шампионат Марчо Дафчев извоюва доста точки, не само с извеждащи пасове, с голове от игра, но и с решаващи попадения от пряк свободни удари. В доста от срещите обаче се забеляза, че Марчо често ставаше подвластен на летаргията, с която в зародиш унищожаваше доста възможности за бързи атаки на "червено-черните".
Братята Дончеви и сърцатият Малин Орачев определено се нуждаят от тим, където да се насладят на спокойни "старини".

Очертава се обаче "Надежда" и през този сезон да не е приятен кът за отдих...И какво се получава на практика?! Докато Левски събира по 2-3 силни футболисти на пост, в Локо далеч не е така. Засега новият треньор Драгомир Окука реално е привлякъл сръбският врата Игор Бонджулич, капитанът на Пирин Светослав Дяков и Даниел Генов от Светкавица. Чакат се още Преслав Йорданов (завръща се от Спартак Пл), Явор Въндев и Даксон да Силва (Локо Пд), Майкъл Тебия и Рики Есуман (Гана), плюс още двама чужденци. Достатъчен ли е този арсенал на Локо да се опълчи срещу Левски?!

В предишните години Локо Сф хвърляше луди пари за селекция и... нищо или почти нищо. В последните шампионати Гигов стегна кранчето и подопечните му почнаха да вземат медали. Това лято оръжейният бос извади за селекция отново... символичните 2 лева (с ДДС-то) за вратар от втора дивизия и Дяков. Ала не се ли вземат качествен нападател, офанзивен халф и десен бек, Локото май с носталгия ще си помня за последните години, когато в определени моменти титлата бе на една ръка разстояние. Но погледнем ли къде е сега ЦСКА, май ще се окаже, че Гигов постъпва правилно, а не аджамийски като Сашо Томов, който със скъпи състезатели взриви не само съблекалнята, а... целия стадион в "Борисова градина". Виждаме къде сега е Локо, къде е ЦСКА и само може да се питаме къде ще е Левски догодина по това време. И дали скъпо струващите "сини" футболисти няма да изживеят дните, преживяни от 31-кратните шампиони.

Същевременно надъханите почитатели на Локо Сф вярват, че както след тъмната нощ идва ярко и ведро утро, така и българският футбол ще изживее своя катарзис, след който резултатите на “железничарите” с Левски и ЦСКА никога няма да са с предизвестен край! А това означава, че 80-годишният Локомотив ще има шанс най-накрая да грабне титлата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RUSSIA_FAN
26.06.2008 17:19

Модератора,как може,обясни ми как може. КАК МОЖЕ, да ми хвалиш толко лефски ? И каде ги отписа ЦСКА само не те разбрах ? Че си пристрастен разбрахме,само че бъди ОБЕКТИВЕН !!! Каде си ги засилил Локо и Лефски в двубой за титлата, и също така да те ПОПИТАМ,КАДЕ ОТПИСА ЛИТЕКС при положение че те в момента май са най-силният български отбор ? ИЛИ ГРЕША ?
Точно фаворитите пак си остават два.Само че много си се заблудил,това са ЦСКА и ЛИТЕКС, като Ловчанлий са с леко предимство поради простата причина че направиха много добра селекция, привлякоха Мърчо,както и това че ЦСКА си имат куп проблеми който скоро ще бъдат разрешени и нещатата в клуба ще бъдат С Т А Б И Л И З И Р А Н И !!!