Официално: Липи пое националния отбор на Италия

10:07
Официално: Липи пое националния отбор на Италия
Италианската Футболна Федерация потвърди, че Марчело Липи е новият наставник на Италия, след като именно той предаде поста преди 2 години на сегашният старши треньор Роберто Донадони.

Позицията на Донадони бе силно разклатена след слабото представяне на неговия отбор по време на Евро 2008 и най-вече след загубата на 1/4-финалите срещу състава на Испания, макар и с дузпи.

Италианската преса от доста време насам анонсираше завръщането на Липи и ето, че днес в късния следобед всичко това намери своето потвърждение.

"Марчело Липи се завръща начело на националния отбор на Италия", се казваше в изявлението.

"Президентът на Федерацията Джанкарло Абете определи новия национален селекционер на мястото на Роберто Донадони. Липи ще бъде представен следващия вторник (1 юли) на пресконференция в Рим.

60-годишният специалист бе 2 години в почивка след спечелената през лятото на 2006г. в Германия Световна Купа.

Очаква се Липи да вземе в треньорския си щаб бившите футболни величия Чиро Ферара и Анджело Перуци. Последният, който бе втори избор при вратарите на последното световно първенство ще действа като обединителна сила в съблекалнята.

Липи също така ще се довери на Нарциско Пезоти (треньор), Ивано Бордон (треньор на вратарите) и Енрико Кастелачи (доктор)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

martototo
27.06.2008 11:07

Италия нямат състав,целият отбор се грани от Пирло и Гатузо няма ли ги тях няма и отбор.Много са жалки Ж-тата.