Испания на крачка от трофея, след нов убедителен успех над Русия

23:57
Испания на крачка от трофея, след нов убедителен успех над Русия
Отборът на Испания отново се оказа в ролята на "черна котка" за отбора на Русия, като по този начин сложи край на техните мечти за първи трофей в тяхната футболна история (след разпадането на бившият СССР) и се приближи само на една крачка от заветната цел.

Първото полувреме предложи доста движение по терена, но без чисти голови положения, като единствено централния нападател на руския Спартак Павлюченко бе намерен с кадифен пас, и овладявайки топката на гърди отправи удар, който премина в страни от вратата.

\"\"

Като цяло Испания доминираше през тези първи 45 минути, но не успя да материализира игровото си превъзходство. За тяхно съжаление още в 30-та минута голмайсторът на отбора и на турнира до момента Давид Вия бе заменен принудително от играчът на Арсенал Сеск Фабрегас.

\"\"

Подобие срещата от вчерашния полуфинал и днес не липсваха единоборства, които понякога граничеха с лудостта, но те бяха по-скоро плод на огромното желание и от двата отбора да покажат най-доброто от себе си. Именно при едно такова единоборство на втория етаж  Карлес Пуйол се сблъска със звездата на "сборная" Аршавин. За късмет и двамата футболисти се завърнаха към игра бързо бързо, за да може главният арбитър от Белгия Де Блекере да даде край на това полувреме.

\"\"

Второто полувреме донесе много повече вълнения на хората по трибуните, както и на тези пред телевизионните екрани, но най-вече на всички онези, които подкрепяха "Ла Фурия".

След като испанците отбелязаха  4 попадения във вратата на Акинфеев в груповата фаза на Евро 2008, сега те съумяха да достигнат до 3 чисти гола и то само през втората част.

Всичко започна в 50-та минута, когато Шави се озова на стрелкова позиция и за играч от неговата класа не бе проблем да преодолее руския вратар - 1:0.

\"\"

След гола отново възпитаниците на Луйс Арагонес продължиха да контролират темпото на игра, климитазирайки се явно далеч по-добре към трудните метеорологични условия от своя противник.

Така след два пропуска на нападателя на английския Ливърпул Фернандо Торес, заменилият го Дани Гуиса успя да покачи на 2:0  само 5 минути след своето влизане.

\"\"

Точка на спора в 82-та минута, оформяйки класическото 3:0 сложи футболистът на Валенсия Давид Силва.

\"\"

Така игралите с жълти фланелки в този мач футболисти на Испания нанесоха втора загуба на "сборная", за да очакват с нетърпение финала във Виена, който ще се играе в неделя (29 юни) от 21.45 бг. време.

Руснаците не успяха да покажат онази игра, с която разпиляха на 1/4-финалите Холандия и закономерно преустановиха своето участие. Въпреки всичко, както холандския треньор Гуус Хидинк сподели по-рано в едно от многото интервюта, то всеки един играч от неговия отбор може да бъде горд от представянето си.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация