Президентът на Русия: Това е само началото

15:29
Президентът на Русия: Това е само началото
Руският президент Дмитри Медведев поздрави отбора за вложените усилия , въпреки елиминацията на 1/2-финала късно снощи.

Русия бяха победени от Испания с разлика от 3 гола за втори път на това първенство, но въпреки това те отбелязаха най-доброто си постижение на голям финал след разпадането на СССР.

Много от техните играчи попаднаха в полезрението на редица европейски колоси и тяхната популярност се покачи драстично, поради единната им сила и атакуващия футбол довели до изключителни резултати, като  победата на един от фаворитите Холандия с 3:1 на 1/4-финалите.

Президентът на Русия изяви своята гордост към  тях, въпреки отпадането: "Имахме възможността да наблюдаваме този футбол, който всички желаехме от много години насам."

"Надявам се, че нашето представяне на Евро 2008 е само част от бъдещите успехи на Русия, и че най-доброто тепърва предстои."

Футболния ръководител Витали Мутко допълни, че загубата на 1/2-финал боли, класирането на това първенство за сметка на Англия, както и преминаването на груповата фаза на самия турнир е невероятно постижение.

"Сега всички сме тъжни заради загубата на 1/2-финала. Но нека погледнем назад - нашата главна цел бе да преминем груповата фаза, а ние постигнахме много повече."

"Нека да не забравяме, че ние все още растем като отбор. Хидинк доказа на тази генерация от руски футболисти, че имат всички възможности да играят на високо ниво."

"Никой не вярваше, че можем да постигнем тези резултати", добави нападателят Роман Павлюченко, чието израстване по време на турнира бе забележително, отбелязвайки 3 гола в 5 мача. 

"Ние работихме много. Целият отбор бе като едно голямо семейство на това първенство."

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zdravec
27.06.2008 19:12

Дам, една "трагедия" спокойно може тотално да унижи тимове като Швеция и като Холандия, които бяха сочени за основен фаворит за спечелване на турнира.