Левски се хвърля за 8 млн евро

10:32
Левски се хвърля за 8 млн евро
Левски тръгва към Шампионската лига с примамка от около 8 милиона евро. Толкова си гарантира бруто първенецът, ако влезе в групите. Естествено сумата се облага с данъци, има отчисления за БФС, разходи по участието и т.н. Така чистата сума ще е по-ниска, но пак достатъчно респектираща.

От новия сезон УЕФА увеличи бонусите за отборите. Преди 3 години Левски заработи 5,4 млн. евро с влизането в групите, и то без да спечели точка. Докато сега например премията от УЕФА за равенство скача от 300 000 на 400 хил. евро, а за победа - от 600 000 на 800 000, съобщава "Труд"

Само за влизането в групите вече идват 3 млн. евро, добавят се още 3,6 млн. за играни мачове (по 600 000 за всеки от шестте). В добавка от рекламни права ще дойдат допълнително наесен най-малко 1 млн., чакат се отгоре и суми от телевизионните излъчвания.

Разбира се, Левски още е далеч от едрите пачки - трябва да премине втората, третата и четвъртата квалификация.

Жребият за II кръг е на 22 юни, а първият мач за Шампионската лига ще е на 14 или 15 юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

adidas4o
14.06.2009 23:04

Това са клубни турнири не национални , затова не виждам , защо трябва да бъда от ц(*ка.За коефициент , ако се говори то всички трябва да бъдем от Левски, заради успехите на Сините от преди няколко години.Както на мен така и на всички вас ви е ясно , че 1 цскар няма да вика за Левски, както и 1 Левскар няма да вика за цска.Успех , дано някой бъдещ ден да имаме 2 ма участници в ШЛ , за да може и цска-рчетата да чуят музиката на ШЛ *joking* .

Adrian000
13.06.2009 16:32

cesekarchetooo, само да ти напомня ,че ще гледаме и вашите мачове ,защото датите няма да се засичат пък да видим кой ще е по- смешен! А през това време може да влезнете в Джамията и да се молите на АЛлах някой треторазряден европейски отбор да отсрани Левски ,за да можете да живеете вие няма да се молите за успех на ЦСКА ,а за неуспех на Левски, жалки сте! Чорбарите всички сте жалки!

Adrian000
13.06.2009 16:30

angel_hi, жребият по принцип е възможно най- лекият всъщност за Левски особенно поглеждайки възможностите през изминалите години вече не ни се налага да преодоляваме отбори от топ първенствата ,а вместо това ще мерим сили от страни от нашата черга и само ние ще сме си виновни ако неуспеем, зашото принципно ние сме смятани за форити ,а не за аутсайдари както беше преди 3-4 години и вече няма прошка 2 поредни години брахме срам ако и 3тата е така трябва вече да хвърчът глави! Неможе мустака само да бере пари или да влага или да продава отбора ,за да може да върви напред! Аз лично ще се радвам ако израелците ни купя и ни избавят от тази мустаката марионетка!

cesekarchetooo
13.06.2009 16:11

Молете се да не ви се падне Шериф (Молдова) или скандинавците със 20-буквеното име... Ще пада голЕм смЕх!

bigred81
13.06.2009 15:33

докато е там мустакатия няма да има пари4ки за трансфери

breezer_fan
13.06.2009 14:40

ХАХаха нали знаете кво ще направи Бай Ганьо ако Левски спечели парите ? Ще ги прибере в джобчето и ще отидат за Майбаси и вили .... Искрено се надявам да спечелим тези милиони , но след това те да отидат за трансфери и за школата на клуба ,а не за Борат !

bacardy_breezer
13.06.2009 13:42

Ами дано влезнем и да ни се паднат по-леки съперници ,а не като миналия път.8 милиона добре ще ни дойдат плюс допълнителни пари за спечелени точки...Надявам се на есен не само Левски ,но и другите 3 отбора ,които ще представят България в Европа - ЦСКА , Литекс и Черно Море да се представят добре и да ни зарадват малко ,защото се е видяло ,че само от клубните отбори може да се надяваме на успехи , националите за никъде не са .....

XyqT
13.06.2009 13:12

angel_hi ми те Удинезе и Киево не бяха слаби съперници, но успяхме да ги преодолеем. *smile* Пожелавам на всичките ни участници в евро турнирите едно достойно представяне и нека да зарадват България.Защото това е нашата държава, нашият футбол и трябва да покажем, че все пак има някакви шансове и надежди.
България над всичко!!!

tamate_unufreev
13.06.2009 12:18

не ми пука дали ще са с жълтите гащета ... или с кафевите ...дали ще играят с баскетболе резултат или ще са боксови круши и сем подобни работи ... мене ме интересува .,.. оня Бай Ганьо (Борат) да вложе парите .... а не както преди 3 години ... взе пачките разпродаде отбора и... това е де са парите ГАньоооооооооо у израел са де да са при чорнииии *joking*

angel_hi
13.06.2009 11:34

Аз не вярвам че Левски ще влезе в групите имат доста мачове преди това и знаем че винаги жребия ни отрежда трудни отбори все пак 5% има шанс успех Левски пък нека говорят после хахаха

omonigotemile
13.06.2009 11:33

Еми не знам и аз съм на мнение, че има България, но да си припомним транспарантите: "Благодаря ви Тампере", поздравителните писма до БАТЕ и т.н. Есетествено и от другата страна имаше поздрави до Франция (конкретно Тулуза)

MeToDueB
13.06.2009 11:07

ще се радвам и ще стискам палци на всичките ни отбори. Когато има мачове в Европа, няма Левски, няма ЦСКА ! Тогава има България

MeToDueB
13.06.2009 11:05

а дано влезнат .. ама не там да се боксови круши, а да играят и футбол. Първия опит им е простено, но втория няма ... поне точка да хванат .. на миналата ШЛ, когато играха .. загубих бас .. казах, че ще спечелят поне 1 т.. *joking*


ако не се класират .. то поне да не падат срамно от някакви индианци .. а да вземат някоя и друга точка .. за да върви коефициента нагоре.

Успех и на "сини" и на мойте "червените" (дано купим нормално играчи и продадем анти-футболистите .. от чужд произход), успех и на Мъри и "оранжавите" и на Черно Море (за тях съм сигурен, че ще се представят достойно)

странно как .. Черно море е по-добър в Евротурнирите, Литекс също се представя винаги на ниво .. а в първенството, не си помислят за титла .. ЦСКА винаги отпада с равни мачове и се мъчи много .. а Левски губи от финландци, беларуси, словенци и т.н.. струва ми се, че Черно Море и Литекс са по-добри, но парите играят .. в нащо първенство и .. за това не си помислят за титла. Едно време е имало силен ЦСКА и Левски ... тогава е имало и национален отбор, тогава е имало и успехи в Европа .. сега .. нищо няма.