Без гол при откриването на малкото световно

18:56
Без гол при откриването на малкото световно
Отборите на ЮАР и Ирак не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в първа среща от турнира за Купата на Конфедерациите. Двубоят се игра на "Елис Парк Стейдиъм" в Йоханесбург и бе ръководен от Хорхе Лариола от Уругвай.

Домакините бяха по-активният отбор през цялата среща, но така и не успяха да стигнат до гол. Гостите от Ирак се задоволиха със солидната игра в защита и рядко поглеждаха към противниковата врата. Най-чистото положение за Южна Африка през първото полувреме се откри пред крилото Бернър Паркър, който шутира от около 10 метра, но стражът на Ирак запази вратата си суха. Единственият удар за тима на Ирак през първата част бе дело на Аркам , но вратарят на африканците Коне отрази удара.

През втората част домакините вдигнаха оборотите и стигнаха до няколко добри възможности. Първо Теко Модисе можеше да открие резултата, но ударът му мина над вратата на гостите. Най-чистото положение за вторите 45 минути се откри пред Тембинкоси Фантени, който се откъсна сам срещу вратаря на Ирак, но стражът успя да парира удара му. Звездата на Южна Африка и играч на английския Евертън Стивън Пиенар се появи в игра в 86-а минута и не успя да помогне на тима си да стигне до победата.

ЮАР - Ирак - 0:0


Стартовите състави на двата отбора:
ЮАР: Итумелънг Коне – Сибонисо Гаха, Аарон Макоена, Матьо Бут, Бенсън Млонго , Кажисо Дикгакой, Теко Модисе, Макбет Сибая, Тсепо Масилела, Тембинкоси Фантени, Бернър Паркър

Ирак: Мохамед Касид - Али Хюсейн Рехема, Фаред Мажед, Басем Абас, Махамед Али Карем, Нишат Акрам, Салам Шакер, Мохамед, Салах, Махмуд, Емад Мохамед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alternativa
14.06.2009 20:32

Е то от тоя мач нямаше по сигурен X.Нещо ми се върти един равен на Бразилия.

duspata555
14.06.2009 19:33

Голяма изнада Очакваше се ЮАР да спечели

van_persie1
14.06.2009 19:28

Ако някой знае, може ли да каже, защо освиркваха постоянно тоя белия защитник от ЮАР?

Barazite
14.06.2009 19:04

да така е особено оня пропуск в 85мин. дето центрирането прехвърли вратаря футболиста на ЮАР игра с глава и негов съотборник изчисти топката от гол линията *joking*

bacardy_breezer
14.06.2009 19:04

"...От 14 до 28 юни БНТ1 ще предава 15 от общо 16 срещи, които включват сблъсъка Бразилия – Италия, двата полуфинала, малкия и големия финал...".Тва беше единствената среща ,която няма да дават по БНТ.Довечера мача на Испания ще го дават.А иначе го гледах в нета първия мач.

bacardy_breezer
14.06.2009 18:56

Гледах целия мач и африканците бяха много по-добри , имаха ебати малшанса.....В Ирак трябва да вадят килимчетата и да благодарят на Аллах за тая точка *joking*