Националният селекционер: Няма да пазарувам от България

15:24
Националният селекционер: Няма да пазарувам от България
Наставникът на Литекс и национален селекционер Станимир Стоилов заяви, че "оранжевите" няма да взимат играчи от български отбори заради високите им цени.

"Мога да поставя една средна оценка за изминалия сезон. Постигнахме една от целите, но другата не успяхме. Минахме през доста сътресения особено в игрови план. Радвам се обаче, че през втория полусезон, особено към края показахме една постоянна игра. Имахме доста проблеми с контузени играчи, през цялото време Нифлор и Ивелин Попов не можаха да играят заедно и класата на отбора беше доста разклатена, но напреднахме. От следващия сезон ще има завишени критерии, тъй като доста от играчите не оправдаха очакванията и ще има сериозни разговори с тях. Трябва да се преборим първо със собственото си мислене и с това да се задоволяваме с малко. Искам Литекс да създаде една постоянна величина и да печелим повече войни отколкото отделни битки", заяви Стоилов.

"Най-положителното, което постигнахме е, че променихме играта от контраатакуваща и започнахме повече да владеем инициативата. Имам забележки не само към футболистите, но и към себе си. Не мога да кажа нищо конкретно все още за новите попълнения, те ще са ясни след като приключат преговорите. Имаме набелязани играчи още преди да свърши сезона и сега с тях се водят преговори. Не искаме много – само трима- четирима, които да подсилят конкурентноспособността и с които да атакуваме Лига Европа. Останахме с 10-11 футболиста, което ни обезкърви и поради тази причина няма да освобождаваме никой. Който е трябвало да си отиде, си отиде още през зимата. Няма да привличаме играчи от български отбори, тъй като тук като трябва да се продават цените се завишават и стават такива, каквито са за един средноевропейски играч. Българските клубове трябва да оценяват по-реално нещата", каза още Мъри Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация