Индонезийци, печелещи по 2 паунда на ден, правят фланелките на Англия

20:12
Индонезийци, печелещи по 2 паунда на ден, правят фланелките на Англия
Работници, взимащи по 2 паунда на ден, изработват екипите на английския национален отбор в Индонезия, разкрива "Нюз ъф дъ уърлд".

Естествено, не става въпрос за пиратски продукти, а за хора работещи за "Умбро", която доставя официалната екипировка на "трите лъва".

Хора работещи по десет часа на ден, от 8 до 6, и взимащи по 2 паунда надница, произвеждат продукт, който се продава за по 49 паунда на парче, съобщава британският таблоид.

Повечето от работниците в индонезийския филиал са бедни млади момичета от провинцията, които нямат друго препитание и целият им живот протича в горещите помещения на фабриката.

"Работим често над десет часа. В помещението температурите винаги са доста над 30 градуса. Постоянно ни се казва да бързаме, тъй като този продукт бил много търсен", разкрива бивш работник в предприятието.

"Цялата стока се изпраща директно в офисите на "Умбро" в Обединеното Кралство. Наистина е странно как хората могат да плащат такива огромни цени за този продукт", допълва 19-годишната Лия, която работи на шевна машина в предприятието.

"Условията са ужасни, но не можем да напуснем, тъй като е много трудно да се намери работа в днешно време, а ние имаме да изхранваме семейства", казва още 24-годишната Хести.

"Работниците в "Пи ти Таунтекс", с която имаме договор да произвежда нашите продукти, печелят двойно повече от минималната работна заплата в Индонезия", обяви говорител на "Умбро".

"Ние не взимаме отношение по въпроса, тъй като ФА няма участие в процеса на производство на екипировката за националния отбор", пък коментираха от Футболната асоциация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация