За собствената чест и тази на Англия

15:55
За собствената чест и тази на Англия
Всеки англичанин знае, че ако не си изиграе козовете правилно, то несъмнено ще се удави във водите на Темза. Такъв е и случая с отбора на Рафа Бенитес. Момчетата на испанския специалист излизат тази вечер в решителна битка, която може да ги отведе на шестнадесетфиналите в Шампионската лига, но може и да ги постави редом до куп други отбори, които са се провалили така гръмко.

Едно евентуално отпадане на миналогодишния финалист в турнира ще се приеме като супер изненада не само от специалисти и треньори, но и от многомилионната аудитория по света, пленена от магията на Цар футбол.

Датата е единадесети, месеца декември, а мястото на събитието "Стад Велодром" .
Битка на титани, така може да се охарактеризира сблъсъкът между носителите на трофея Олимпик и Ливърпул.

Два отбора и само един победител. При равен резултат цяла Марсилия ще пее и ще танцува, докато Англия ще изживее своя втори кошмар, така скоро след злополучното отпадане на националната гарнитура от европейските финали. Твърде много болка на едно място, за да е истина.

Ливърпул е фаворитизиран, но историята говори друго. Три победи и шест загуби са актива на "мърдсисайдци" при визитите отвъд Ламанша. В първия двубой на "Анфийлд" успеха бе отново за представителя на тази страна.

Джерард и компания ще имат трудната задача да довършат това, което започнаха преди три кръга и да съумеят да излезят на чисто от груповата фаза. Лошият старт продължава да тегне над отбора и при  неблагоприятен резултат тази вечер, гръмките успехи с 8:0 (рекорд в лигата) над Бешикташ и последвалото 4:1 над Порто ще останат единствено за статистиката.

Олимпик Марсилия срещу Ливърпул или Ерик Геретс срещу Рафа Бенитес. Една битка на два фронта. Белгиецът спечели първата битка, но дали ще спечели войната срещу испанския си колега ще разберем много скоро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
11.12.2007 18:38

мда, супер мача, финала за Ливърпул както се казва. Докато други отбори вече мислят какво да правят посред паузата м-ду ШЛ някой все още трябва да се стягат за да продължат! Ливърпул незнам какво трябва да стане за да загуби, ще се мобилизират и ще спечелят вярвам!