Пропадна проекта за статуя на Шиърър пред \"Сейнт Джеймсис Парк\"

20:52
Пропадна проекта за статуя на Шиърър пред \"Сейнт Джеймсис Парк\"
Собственикът на Нюкасъл Майк Ашли поднесе ново разочарование на феновете на клуба, след като замрази проекта за направата на статуя на Алън Шиърър пред "Сейнт Джеймсис парк", пишат медиите на Острова.

Предишният собственик на "свраките" Фреди Шепърд бил възложил задача на скулптора Том Мейли да увековечи двете икони на "черно-белия" клуб Джаки Милбърн и Алън Шиърър в статуи, които да са ситуирани на входа на "Сейнт Джеймсис Парк".

Мейли разговарял на няколко пъти с Шиърър и след усилена работа му направил точен прототип, скулпторът нямал проблеми и да намери и доста снимки на Милбърн, тъй като семейството на легендарния голмайстор съдействало на твореца.

"Явно тези планове ще бъдат замразени, тъй като Ашли не се обадил да потвърди сделката. Става въпрос за бронзови статуи на стойност 65 хиляди паунда всяка. Явно ще трябва да изчакам, докато се смени собствеността на клуба", коментира Том Мейли, който е направил статуя и на една от легендите на Мидълзбро Уилф Маниън, която стои пред входа на "Ривърсайд".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация