ЦСКА пъди чужденците до един, ще гради отбор изцяло то българи

08:48
ЦСКА пъди чужденците до един, ще гради отбор изцяло то българи
ЦСКА ще каже сбогом на абсолютно всичките си чужденци през това лято, пише "7 дни спорт". Желанието на "червените" е да се разделят с легионерите в състава си и да градят отбор изцяло от българи.

"Знаете, че нашата политика вече е да налагаме само български футболисти. Това е линията, която ще следваме оттук-нататък. Всички в клуба сме убедени, че това е правилно и ще ни донесе успех", каза изпълнителният директор на "армейците" Венцислав Живков и допълни, че процесът по обновяване на състава няма да бъде никак лесен.

"Все пак едно е желанието, друго е като изпълнение. Не е тайна, че повечето от чужденците в нашия отбор имат перфектни договори с ЦСКА", обясни още Живков.

Вече няколко чужденци напуснаха "Армията", откакто "Титан" пое отбора. Още на паузата в първенството, когато се извършваше смяната на собствеността, с клуба разтрогнаха Ненад Настич, Митя Морац, Куидо Ланзаат и Фелипе да Коща. По-късно през пролетта си тръгна и Гардар Гунлаугсон.

Отбори се търсят още на Зе Руи, Фелипе Машадо, Викторс Морозс, Маркиньос, Ели Маркес и Даниел Беконо. Подобно е и положението с дошлите от Локомотив Мездра португалци Давид Силва и Руи Мигел, но те почти сигурно ще останат в отбора, заради твърде високите неустойките по договорите си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bigred81
16.06.2009 15:24

напълно подкрепям тази политика и ако това е истина о4аквам един силен ЦСКА след 3-4 години независимо на кое място ще се класираме през тези години,само по този на4ин може да се създаде ново поколение от класни игра4и

Fenerbahce_SK
16.06.2009 14:01

щом ще налагат местни играчи, поне да си инвестират парите някой стойностен тряньор от чужбина. тогава вече ще станат добър отбор

MeToDueB
16.06.2009 13:44

ЦСКА не е закъсал за пари, за да ги продава чужденците, а просто не отговарят, нито на заплатите, нито на очакванията .. те са с класа под българите, а не са класа над нашите .. какъв е смисъла да се плащат тия заплати тогава ?

ТИТАН АС имат страшно много пари и това е една от най-богатите фирми в България .. така че спокойно. НЕ е закъсал отбора за пари.

cc160
16.06.2009 12:44

В статията се говори за българи,а не млади такива.Ще ги видим новите играчи-Л.Пенев, Тр.Иванов, Киряков и други техни набори.Не разбирате ли ,че ЦСКА пак затъва и залага на разпродажбите, както всяка от последните 6-7 години.А не пробият ли в Лига Европа-майка им жална

nCuXonaT
16.06.2009 11:11

Да не забравяме и по-високите заплати,които вземат...С какво са повече от нашите момчета...

nCuXonaT
16.06.2009 10:07

ДАНО!!!От години мечтая за това.Нека налагат млади момчета от школите,нека дадат базите на клубовете,нека всеки отбор да гради юноши.Защо "бразилци" дето са играли 3 пъти футбол на плажа или африканци с ниски трансферни цени да се продават на 2-3 по-скъпи,за да има някой да се облажи?Налагайте българското,това е една от крачките към по-силен национален отбор.