Младенов: Бъдещето ни е в тези момчета

20:18
Младенов: Бъдещето ни е в тези момчета
Изключително доволен от показаното от юношите на ЦСКА при победата с 3:0 над Академик Свищов остана треньорът на червените Стойчо Младенов.

"Почти всички, които играха в мача, са на възраст между 17 и 20 години. Това е нашата стратегия за следващите пет години. А голямата цел е да изградим един втори отбор само от юноши. Най-хубаво ще бъде ако може двама-трима от тях да пробият в първия тим. Бъдещето ни е в тези момчета, всички ми харесаха много", заяви Младенов.

Той сподели също, че тепърва ще стане ясно дали ще бъде предложен контракт на каращия проби сръбски халф Иван Маркович.

"Да не бързаме. Видяното до момента от Маркович е задоволително. След като кара проби с отбора, значи имаме някаква информация за него. Качествата му трябва да се доразвиват. Това важи и за Тони Силва, а също и за другите нови в ЦСКА. Това е тенденцията, да развиваме футболисти и да ги налагаме. Ще направим още една контрола следващата седмица, когато Маркович и останалите момчета пак ще играят. Следим изкъсо работата в школата и всеки един играч, за който преценя, че е готов за професионален футбол, ще бъде викнат в представителния отбор", каза Младенов.

Треньорът говори и за състоянието на дошлия от шампиона Лудогорец Иван Стоянов: "Функционално е добре подготвен, но му липсва динамика. Просто няма достатъчно изиграни мачове. С него нещата трябва да се пришпорят, тъй като ще ми е необходим."

Младенов обаче подмина темата с проваления трансфер на национала Венцислав Христов от Берое и заяви, че чака с нетърпение контролата между двата тима на 15 февруари.

"Какво да коментирам Венци Христов, като не зависи нищо от мен. Иначе чакам с нетърпение срещата с Берое. Тя ще е добър знак за това, което е свършено през зимната подготовка и в двата отбора", смята Младенов.

Берое посреща ЦСКА в Стара Загора тази събота, 15 февруари, от 15:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация