Забравете за големи трансфери в Юнайтед!

16:18
Забравете за големи трансфери в Юнайтед!
Димитър Бербатов е изключение в Манчестър Юнайтед. Така започва материалът на "Манчесътр Ивнинг Нюз" за селекционната политика на "червените дяволи".

Според изданието българският нападател не се вписва в характерните за Юнайтед трансфери. В последния ден на миналогодишния летен трансферен прозорец сър Алекс Фъргюсън счупи рекордите си за трансферна сума и привлече Бербатов от Тотнъм за почти 31 милиона паунда. Това не е типично за клуба, който е специализиран в привличането и налагането на млади таланти. Сега вероятно английските шампиони ще се въздържат от подписването с футболисти над 26 годишния възраст.

След като спечели през 2008 година английското първенство и Шампионската лига, сър Алекс си позволи скъпата покупка Димитър Бербатов. В финансов смисъл българинът не е много изгоден за Юнайтед, тъй като договорът му за четири години престой на "Олд Трафорд" приключва, когато той ще бъде на 31 години и едва ли продаването му в друг отбор ще възвърне голяма част от сумата, която получи Тотнъм за него. Още когато го купуваше на Фъргюсън му бе напълно ясно, че цената на Бербо ще пада.

Последният подобен случай бе привличането на тогава 26-годишния Хуан Себастиан Верон през 2001 година за 28 милиона паунда. Оттогава Юнайтед преследва главно млади играчи с перспективно бъдеще, или поне такива, които няма да доведат до сериозни финансови загуби.

Пример за това е Уейн Рууни, който бе купен за 23 милиона паунда с договор за 6 години. Разбира се, най-точното във финансово отношение попадение на Юнайтед е Кристиано Роналдо. Привлечен едва за 12.5 милиона паунда от Спортинг Лисабон, португалецът премина в Реал Мадрид след 6 сезона на "Олд Трафорд" и остави след себе се печалба от 67.5 милиона паунда.

Роналдо е къс самородно злато за Юнайтед и сега скаутите на клуба усилено работят, за да намерят подобен на него млад футболист. Именно заради това е малко вероятно отново в скоро време да бъдат привлечени изградени футболисти като Бербатов. В това число влиза нападателят на Валенсия Давид Вия, който е на 28, а "прилепите" искат за него около 35 милиона паунда. Самуел Ето\'о от Барселона също е свързван с Юнайтед, но той е на 28 и е доста скъп. Халфът на Байерн Мюнхен Франк Рибери също е малко вероятно да премине на "Олд Трафорд". Французинът е на 26 години, а за него се искат около 50 милиона паунда. Всички тези евентуални трансфери съвпадат почти напълно с този на Бербатов.

Нападателят на Реал Мадрид Клаас Ян Хунтелаар се намира на граничната зона. Той е 26 години, но цената му е значително по-разумна, като се предполага, че от "Белия балет" ще искат за него 20 милиона паунда.

Идеалното попълнение в атаката на Юнайтед обаче би бил друг футболист. Най-желани на "Олд Трафорд" са Карим Бензема от Лион, Серхио Агуеро от Атлетико Мадрид и Дъглас Коща от Гремио, като последният е едва на 18 години. 23-годишният Антонио Валенсия също е сред добрите възможности за сър Алекс, а 25-годишният Карлос Тевес вече се е доказал в тима и исканите за него 25 милиона паунда не биха били твърде много.

Фъргюсън показа, че в бъдеще Юнайтед ще разчита и на собствени кадри, сред които се открояват Дани Уелбек, Федерико Македа, Давиде Петручи, а към тима се присъедини и младока на Партизан Адем Ляич.

Изводът от прогнозите за трансферите на Юнайтед е, че тимът няма да привлича скъпи и утвърдени футболисти, а ще заложи на младите таланти, и трансфер победен на българския нападател Димитър Бербатов в скоро време е малко вероятен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

villitu
17.06.2009 09:59

Да но тук не пише,че Юнайтед няма да купува футболисти и ще използва тези от шшколата си а пише,че няма да има големи трансфери!!!

SwedeN
17.06.2009 03:55

Точно Юнайтед винаги е чупел трансферните рекорди в Англия, така че не виждам особена логика в тезата, че е налагал и ще налага млади футболисти.Реално погледнато кой се е изградил и утвърдил като име в школата на отбора в ерата на Фъргюсън ?Гигс и Скоулс са момчета, които той довежда, а шотландецът постоянно разбива трансферните рекорди - Марк Хюз, Стив Брус, Анди Коул, Хуан Верон, Рио Фърдинанд, Уейн Рууни и Бербатов.Всеки един от тях е рекорд за своето време, като изключим Уейн, тъй като той пристига след Рио и струва със седем милиона по-малко.Юнайтед никога не е залагал на школа, а да се говори, че това ще е бъдещето на отбора е нож с две остриета.Теза, която само ръководство и мениджър могат да потвърдят или опровергаят.Отборите, които залагат на своите школи са Ливърпул и Арсенал.Проблемът е, че Бенитес не иска или не може да извади през последните години момче от формациите, което да има ефект върху отбора като Фаулър, Макманамън, Карагър, Оуен, Реднап и Джерард.

Resorter
17.06.2009 02:12

Какво ли би казал сега Фъргюсън за Джузепе Роси.....

XFactor
16.06.2009 18:56

Няма да стане само с младежи, трябват класни попълнения...

Dido_Man_U
16.06.2009 18:55

Заместници за мен тряаа да са Валенсия и Давид Силва а защо пък не и Хоакин *devil* *smile* *wink* *thinking*

villitu
16.06.2009 17:35

Абе хора къде забравяте Тошич или Посебон а може би Гибсън те също са играчи с много добри качества а и не случайно са в Юнайтед *wink*

MeToDueB
16.06.2009 17:25

как Нани бе хахахаха .. тоя е толко зле. Само по лакомия прилича на Роналдо, но въобще няма тази класа .. не може да уцели вратата и от 35 удара .. ама може да и го пробват .. в Юнайтед е все пак, сигурно има качества.

brickbat
16.06.2009 17:21

Проблемните зони на тима са крайните халфове, защото Гигс може би няма да прави вече толкова добри мачове както този сезон, Нани бе доста слаб през 90 % от малкото мачове които изигра. Парк и Флетчър правят по 3 силни мача за сезон и само толкова. Рууни може да играе успешно като крило но само когато Роналдо или Тевез са в атака. Освен едно крило, а може и две, Юнайтед трябва да купят нападател, тъй като при контузия на Бербатов или Рууни или Тевез (ако остане в отбора) тима ще трябва да заиграе с система от типа 4-5-1 и тогава вероятно както когато Нистелрой играеше, червените дяволи няма да имат много поводи за радост. Аз бих се радвал да видя в първия отбор някой от школата, но реално освен Македа като че ли няма кой друг да блесне.

geshana
16.06.2009 17:14

За Хунтелаар ако искат само 20 милиона и аз бих ги дал базикат ли ма тез Реал такъв нападател който се вписва идеално с класни играчи а за такава мизерна сума те го искараха по слаб от берботоф

villitu
16.06.2009 16:36

Съгласна съм с Patilanec,но не би било зле ако към Юнайтед се присъедини Вия ,но ще съм доволна и от оставането на Тевезчо *wink*

Patilanec
16.06.2009 16:29

*thumb_up* на любимия ми отбор ! Такава политика ми харесва и винаги и е било така освен трансфера на Бербо ест. но нали е наше момче *joking* да вземаме Валенсия, Дъглаш Коща и да разчитаме на младите дяволи Тошич, Ляйч, Уелбек, Македа, Петручи, Де Лает и т.н. *devil*