Звездите на Евро 2008

16:44
Звездите на Евро 2008
Еуфорията, която бе обзела футболните фенове на стария континент, а и извън него лека полека угасва. Със сигурност в Испания ще се говори още дълго за така жадуваната 44 години титла, докато в други страни като Франция и Италия ще искат час по-скоро да започнат квалификациите за Световното през 2010, забравяйки по този начин срамното представяне на своите страни. Както всеки друг път, така и на този форум изгряха много нови имена или такива, които са били дълго време в сянката на други звезди.

Ето и звездите на Евро 2008 според нас:

Икер Касияс - Испания

\"\"Конкуренцията за вратар на турнира на това европейско бе убийствена, като освен Касияс впечатление направиха Артур Боруц, Акинфеев, Плетикоса и разбира се стражът на Скуадра Джиджи Буфон. Все пак намесите на испанския национал при центриранията в наказателното поле, както и факта, че в трите мача след групите не допусна гол го превърнаха във фаворит за това признание.

Карлес Пуйол - Испания
\"\" Твърде много се шумя около защитата на Испания преди започването на Евро 2008, но Пуйол в партньорство с Марчена не позволиха на нападателите на противниковите отбори да се чувстват господари на терена. С всеки изминал мач ставаше все по-добър. Доказа, че е един от най-стойностните централни защитници не само в европейски, но и в световен мащаб.

Хамит Алтънтоп - Турция
\"\" Нихат Кахвечи обра аплаузите след двата си гола и уникалния обрат срещу Чехия в груповата фаза, но героят в сянка и тогава бе Алтънтоп, чиито пасове останаха загадка за чешката защита. Неуморен, разнообразен в играта си и себепожертвувателен, както каза за него Фатих Терим:"Когато имаш в отбора си футболисти като Хамит, няма как да загубиш".

Михаел Балак - Германия
\"\" В момент, в който около германския отбор се бе затегнало въжето Балак взе нещата в свои ръце като истински капитан и изстреля своите съотборници (не без помощта и на маестро Льов) до финалната среща. Дори и играл с контузия на финала играчът на Челси доказа за пореден път своя твърд характер и силна воля.


Лука Модрич - Хърватска

\"\" Всички очакваха в неговото лице Европа да види новият Йохан Кройф и той не ги разочарова. Голът му срещу Австрия още в 4-та минута даде победата за неговия отбор, а въпреки загубата от Южната ни съседка след дузпи, Модрич създаде достатъчно много положения за гол пред своите нападатели. Постоянен във всеки от мачовете с негово участие, Хуанде Рамос вероятно е най-щастливият човек, след като си осигури услугите му още преди да започне турнира.

Бастиян Швайнщайгер - Германия
\"\" След като бе наказан за последния мач от груповата фаза срещу домакина Австрия, халфът на германския отбор се завърна още по-мобилизиран и бе герой на мача срещу Португалия, след като подаде за две от попаденията и сам вкара едно. Отбеляза и изравнителния гол срещу Турция на 1/2-финала. Това бе достатъчно, за да намери място в идеалния отбор на първенството.

Маркуш Сена - Испания
\"\" Изключително стабилен в средата на терена, което позволи на талантливите атакуващи халфове на "Ла Фурия" да мислят единствено и само за отбелязване на голове. Изключително дисциплиниран и с огромен принос за успехите на своя отбор. Маркуш Сена е първият бразилец в историята на футбола, който спечелва европейско първенство.

Уесли Снайдер - Холандия
\"\" Играчът на Реал Мадрид бе ключът към повече от впечатляващото начало за отбора на Марко Ван Бастен. Отбеляза невероятен гол срещу Италия, а след това отбеляза също така прекрасно и срещу Франция. Техниката, пасовете и силният завършващ удар правят от Уесли Снайдер един от най-модерните халфове в съвременния футбол.

Андрей Аршавин - Русия
\"\" Успехите с клубния му отбор Зенит последваха и на този голям форум, където той взе участие след първите два мача. Допринесе за разликата между неговия отбор и тези на Швеция и Холандия. Изключително бърз, интелигентен и наистина класен играч, превърнал се в един от най-желаните футболисти на изминалото европейско първенство в Австрия и Швейцария.

Давид Вийя - Испания
\"\" Хеттрика на Вийя в първия мач на Испания срещу Русия подсказа какво е подготвил отборът на Луйс Арагонес. Нападателят на Валенсия дойде на това първенство, изпълнен с увереност, което се отрази и върху неговите съотборници. Липсата му на финала поради контузия не заличи отличните впечатления, които остави с играта си, а голмайсторският приз е наградата за неговото добро представяне.

Фернандо Торес - Испания
\"\" Играчът на Ливърпул изригна в най-важния момент, а именно на финала, за да короняса както себе си, така и неговите съотборници, а също и ръководството като новите шампиони на Европа. Останал в сянката на своя партньор в атаката Давид Вия, Торес имаше само един единствен шанс да блесне и го направи. Брилянтен футболист с взривна скорост и демараж. В негово лице и това на Вия, Арагонес направи правилния избор, оставяйки емблемата Раул в страната си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

johnieboy
01.07.2008 10:41

Могат да се добавят Плашил, Подолски, Плетикоша и Хакан Якин, които се представиха много добре в групите. Но най-големи пропуски на класацията са Буфон, Киелини, Шави и Павлюченко.

Underground_MC
01.07.2008 02:18

Жирков трябва да е в идеалния отбор, за другите съм долу горе съгласен

arsen_wenger
01.07.2008 00:13

Имаш предвид или Сервет Четин или Гокхан Зан,Емре Ашък,Сабри :?

seriosblack
01.07.2008 00:01

На мен пък отлично впечатление ми направиха Арда Туран,Семих Шентюрк и 1 отцентралните защитници на Турция(името му ми излезе от главата), Дердьок(Швейцария),Ван дер Сар(Холандия),Икер Касияс, Давид Виия и Карлос Марчена-а не Пуйол (Испания)

johnieboy
30.06.2008 21:54

Преди 2 години гореспоменатия "капитан" унищожи отличната атмосфера на също много силния отбор на Ла Фурия с непрестанни хленчения, коментари, нападки както към ръководство, така и към състезатели. И накрая бих цитирал треньорът, който изведе Испания до първи голям трофей от години насам. На поредната пресконференция преди турнира в Австрия и Швейцария, на въпрос, относно "звездата" на отбора Раул той отговаря : "На колко световни е бил той?? А на колко европейски?? Общо 5 големи форума... А колко от тях спечелихме???" всички испанци в залата знаят отговора, но си мълчат... Но днес те вече не са 0 както до вчера... Благодарение на Арагонес испанския футбол завинаги се отърва от теглото в лицето на прехваления Раул...

johnieboy
30.06.2008 21:53

Относно коментарите по-долу : първата правилна стъпка, която направи Арагонес беше, че изхвърли "легендарния" Раул - както на световното преди 2 години сега също щеше да е смяна на големите Торес и Вия, ако не и на Гуиса, който между впрочем стана голмайстор на едно от най-силните първенства в света и то не с кой да е от грандовете, а с ограничения Майорка. За сведение Гуиса вкара 27 гола в първенстото и изведе отбора си до 7то място и участие в евротурнирите на есен. Единствено Кр. Роналдо вкара повече от него през сезона (31), изпревари Бензема, Тони, Луис Фабиано, Дел Пиеро...

pafata
30.06.2008 19:52

Бих добавил Жирков, Колодин, да не говорим и за избрания за играч на първенството - Шави.

arsen_wenger
30.06.2008 17:41

Какво направи Дани Гуиса ли?Еми вкара 2гола не мисля че са малко при положение че влиза като резерва 4 пъти ,а "звездата"Торес и тои има толкова.Колкото до Раул мисля че нее направил гре6ка Арагонес.наистина раул е величие но не би могъл да бъде резерва на Вия и Торес.За мене трябва да се добави Ван Дер Сар,Нихат,а каде забравяме Лукас Подолски?Роман Палвюченко?Дарио Сърна вместо Лука Модрич (според мене тои разочарова по скоро на еуро0*cool*

martototo
30.06.2008 17:40

Кво направи ли .............. питаш " кво " направи ?

ЕМИ ОТБЕЛЯЗА НЯКОЛКО ГОЛЧЕТА.....МАЛКО ЛИ Е ?
НЕЩО ДА ИМАШ ДА КАЗВАШ ЗА ОНЗИ ГОЛ С ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ВРАТАРЯ КОЙТО ОТБЕЛЯЗА ?
МОЖЕ БИ ОНЗИ пензионер РАУЛ щеше да го изиграе така ? Момчето е много добро !

ov3r
30.06.2008 17:26

Само за последното изказване не съм съгласен. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВАДИ РАУЛ ОТ ОТБОРА! Дани Гуиса исках само да попитам К'ВО направи??? Че аз лично не разбрах. И дали легендарния нападател нямаше да направи нещо повече от това дърво. Раул Гонзалес е играч от световна класа...5 титли да им беше донесъл Арагонес, пак няма да поправи грешката си.

Makata
30.06.2008 17:04

според мене към вратарите може да се добави и Волкан Демирел,имаше мн силни прояви преди да се усере с червения картон