Определиха най-добрите в първи кръг от Купата на Конфедерациите

19:01
Определиха най-добрите в първи кръг от Купата на Конфедерациите
Нападателят на Испания Фернандо Торес получи най-висок коефициент за ефективност в Кастрол Индекс от всички футболисти, които взеха участие в първия кръг на турнира за Купата на Конфедерациите. Голмайсторът на Ливърпул наниза своя хеттрик в мача с Нова Зеландия само за 11 минути игра, което е рекорд в историята на "Ла Фурия".

Кастрол Индекс е иновативна система, която позволява посредством най-новите технологии да се анализира ефективността на футболистите в даден мач. Веднага след Торес се нарежда нападателят на Виляреал Джузепе Роси, който разстреля на два пъти вратата на САЩ за победата на Италия с 3:1.

Може би за някои би било изненада това, че плеймейкърът на Бразилия Рикардо Кака е бил по-малко ефективен от футболисти като Сибонисо Гаха от ЮАР и Басем Абас от Ирак, но това показват цифрите.

Идеалният отбор на първия кръг в турнира за Купата на Конфедерациите според Кастрол Индекс:
пост - играч - оценка

Вратар: Махамед Али Карем (Ирак) - 8.51

Защитник: Сибонисо Гаха (ЮАР) - 9.72
Защитник: Басем Абас (Ирак) - 9.66
Защитник: Карлес Пуйол (Испания) - 9.25
Защитник: Джанлука Дзамброта (Италия) - 9.11

Халф: Кака (Бразилия) - 9.65
Халф: Кажисо Дикгакой (ЮАР) - 9.36
Халф: Майкъл Брадли (САЩ) - 9.27
Халф: Клинт Демпси (САЩ) - 9.11

Нападател: Джузепе Роси (Италия) - 9.74
Нападател: Фернандо Торес (Испания) - 9.88

Припомням, че капитанът на националния отбор на България Димитър Бербатов бе определен именно по този официален индекс за най-полезния футболист на Манчестър Юнайтед през миналия сезон. Бербо има актив от 567 точки, което го нарежда на 1-о място сред възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън и на отличното 4-о сред всички състезатели във Висшата лига.

Определянето на оценката по Кастрол Индекс става по сложна математическа формула, в която са включени следните шест показатели:

►1. Оценка на всеки футболист, с оглед на спечелените точки, когато той е бил в игра
►2. Оценка на футболистът за представянето му във всеки мач, като точки се дават за принос към отбора, като се зачитат удари към вратата, единоборства, решителни намеси и спасявания
►3. Точки за прекарано време на терена
►4. Точки за отбелязани голове
►5. Точки за направени асистенции
►6. Точки за играча, когато отборът му не е допуснал гол

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
17.06.2009 13:05

Причината да го няма Зидан е ,че само 2ма нападатели участват в класацията.И напълно заслужено Торес е първи , а Роси - втори.Ако имаше 3 места за нападатели може би Зидан щеше да попадне в класацията , но той ОПРЕДЕЛЕНО не беше по-добър от Торес и Роси ,които донесаха победите на отборите си *wink*.

tamate_unufreev
16.06.2009 22:10

а Зидан къде е ? съгласен съм с колегата отдолу че е тъпо да няма никой от Египет ..
Все пак Зидан вкара 2 гола ... а неговия отбор наниза 3 ... но отбора му падна ..а на Роси Италия-та би .. това е причината го няма .. *sad*
майка им италианска деба

SnickersaKu4ko
16.06.2009 22:08

не им важи системата ефекноста на Торес може да е голяма но да напраят оцекна на защитниците които са го пазили и така да преценят и за Кака направи доста по добур мач от изброените горе според мен *smile*