Стилиян отново на терена, игра в благотворителен мач (видео)

10:18
Стилиян отново на терена, игра в благотворителен мач (видео)
Стилиян Петров отново стъпи на терена, и то като футболист. Това се случи за първи път след неговия бенефис, на който официално прекрати кариерата си.

Мачът, в който игра големият капитан на България, бе с благотворителна цел да набере средства за неговата фондация за борба с левкемията, пише "Труд".

Стенли събра своя селекция от играчи, която игра срещу легенди на Астън Вила от отбора, който спечели Купата на европейските шампиони през 1982 година и титлата в Англия година по-рано.

Съвсем естествено опитните шампиони се представиха по-добре и спечелиха с убедителното 8:3 срещу тима на Стилиян Петров, в който личаха имената като Пол Мърсън, Джулиън Джоаким и Алан Райт.

Българинът зарадва феновете, като отбеляза от дузпа.

Петров заяви след срещата, че е много благодарен за подкрепата, която е получил, докато се е борил с болестта. "Заедно със съпругата ми искаме да върнем тази подкрепа на хората", каза той.

Видео вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sksw
11.03.2014 08:52

Един голям човек е този *smile*

RoSKo0o0
10.03.2014 15:04

Не знам какво да кажа... понякога животът е адски несправедлив, но Стенли показа на цар футбол, че един от най-достойните футболисти. Участието му на европейска сцена бих могъл да кажа, че е страхотнo. Първо, се превърна в една от легендите на Селтик... след това премина към Астън Вила, където, благодарение и в голяма част на него, те изиграха едни от най-силните си сезони и бързо се преъврна и в техен любимец, дори успя да стане и капитан (тук може да се бъркам, поправете ме). А сега въпреки, че се бори с тази ужасна болест... все пак намира сили да помага и на други... просто нямам думи. Наистина ми се доревава, когато видя такива хора... и мисля, че ако един човек буди тази емоция у някого, не от съжаление, показва неговото величие. ;\